Regen bederft voetbalweekend

Sport 96 keer gelezen

Zaterdag werden SEV-Die Haghe & Wilhelmus-Te Werve afgelast. Zondag werden RKAVV-VUC, Wilhelmus-Blauw Wit & Leidsche Boys-SVLY afgelast. SVLY (vrouwen) was en is zondag vrij. Forum Sport & RKAVV (vrouwen) wonnen zaterdag hun competitiewedstrijden. Wilhelmus & Stompwijk?92 boekten zondag oefenwinsten.

Tweedeklasser Forum Sport won zaterdag thuis met 5-1 van de nieuwe nummer twee in 2C Lyra uit De Lier, dat tot zaterdag nog koploper was, door doelpunten van Remco Overdevest (2; 1-0 & 2-1 ruststand), Hamza Chikhi (3-1), Regilio Bezemer (4-1) en Frank Raaijmakers (5-1).

Het waren de eerste drie winstpunten sinds 6 november 2010. Volgens trainer Stefan Koegler doet dat feit de verrichtingen van zijn elftal te weinig eer aan. ?Net als Robert de Groot vorige week in Het Krantje zei, beschouw ik de twee gelijkspelen en vier nederlagen sindsdien als incidenten. De verhalen over de recente resultaten zijn bekend. De verliespunten waren aan het spel niet te zien, maar alleen winst bevestigt dat je goed met elkaar bezig bent. De zes punten op de koploper spreken voor zich.? Het spel van zijn ploeg vond Koegler dermate overtuigend dat hij slechts ??n wissel toepaste. ?Winnen doe je samen. Ik had Mohammed Kassi nog op de bank, maar die was ziek geweest. A-jeugdspeler Robert Jan Visser had al met het tweede elftal gespeeld. Hij speelde daar zo goed dat ik hem als beloning bij het eerste elftal heb gehaald.? De winst op Lyra is een goede opmaat voor de confrontatie met de nieuwe koploper RCL. ?De eerste seizoenshelft was de winst op Lyra de eerste uit een cyclus van winstpartijen. Laten we hopen op weer zo?n reeks.?

Opstelling Forum Sport:

Leander Verwoerdt; Machiel Hendriks, Paul Belt, Wei Ming Tseng, Jordy Hartgers; Marc van Versendaal, Robert de Groot (75. Raymond Verwoerdt), Remco Overdevest; Hamza Chikhi, Regilio Bezemer, Frank Raaijmakers.

Milou ten Bosch bevrijdt RKAVV

Vrouwen derdeklasser RKAVV won zaterdag thuis met 5-1 van Koudekerk door doelpunten van Nicole Spigt, Milou ten Bosch en Marianne Baijens (beiden 2x).

Bij afwezigheid van trainer-coach Marcel van Es coachte elftalleider Quorry Schiphuis haar elftal naar een regelmatige overwinning, waardoor RKAVV zich keurig in de top drie van de derde klasse handhaafde. RKAVV cre?erde voor rust een veldoverwicht en controleerde de wedstrijd in de tweede helft bekwaam.

Bij rust leidden de in het rood-wit tricot gestoken Leidschendamse voetbalvrouwen nog pas met 2-1. Na rust in blauw tricot (het rood-wit was in 45 minuten ??n grote ?wet t-shirt contest? geworden) werd de wedstrijd bepaald door de jeugd. Laura Millenaar was vervangen door jeugdkeeper Jara Voorwinden en jeugdspeler Milou ten Bosch stal als invaller in korte tijd de show door twee doelpunten te maken. RKAVV heeft de jeugd en dus de toekomst.

Opstelling RKAVV (vrouwen):

Laura Millenaar (46. Jara Voorwinden); Stephanie Groenendijk, Claudia van der Hulst, Sandra Louts, Babette Schreuders; Nikita van de Wijngaard (46. Mandy Martens), Nina van der Hoeven, Hanna Bloemen; Saskia de Bruijn, Marianne Baijens, Nicole Spigt (71. Milou ten Bosch).

Matige generale repetitie Stompwijk?92

Vierdeklasser en koploper in 4A Stompwijk?92 oefende zondag bij de koploper in 4B Hoekpolder. Aan de Weidedreef in Rijswijk werd het 2-4 door doelpunten van Joeri van der Salm (0-1 & 1-3), Marco Westerman (1-2) en Rick Luiten (1-4).

Trainer Ron de Roode was echter niet tevreden. ?Met een dot gas erop loop je zo over Hoekpolder heen. We hadden ze moeten overmeesteren.? Positieve uitzonderingen voor De Roode waren Marco Westerman en Dick van der Salm. ?Marco stelde zich goed en geconcentreerd op naar zijn spits. Daar ben ik al weken zo niet maanden mee bezig. Hij pakt het heel goed op. Dick speelde goed op linksback en is de linksback van de toekomst.? Met het oog op de naderende top drie confrontatie tegen en bij Alkmania had De Roode meer gretigheid en concentratie van zijn spelers verwacht. ?Joris Disseldorp en John Onderwater kwamen twee minuten te laat op de wedstrijdbespreking. Dan zul je misschien zeggen ?wat zijn nu twee minuten??, maar ik verwacht dat iedereen individueel en als team met de wedstrijd bezig is, ook al betreft het hier een oefenwedstrijd. Je moet volle bak spelen en je klaarmaken voor zondag.? Discipline is bij De Roode de basis voor presteren. ?Daarom zag je de geblesseerden Tim van Rijn, Johan Nieuwland en keeper Roy van der Voort ook langs de lijn staan. Iedere wedstrijd en training ben je gewoon bij de groep. Punt.? Of De Roode uiteindelijk wat aan de oefenwedstrijd heeft gehad moet zondag blijken. ?Waren wij nu zo goed of waren zij nu zo slecht? Wij waren in ieder geval niet goed genoeg. Niemand kan onze sterkte uit deze wedstrijd afleiden. Maar ja, een matige generale repetitie betekent vaak een goede premi?re, toch? Ik heb geen slecht gevoel overgehouden aan de wedstrijd tegen Hoekpolder. Bij vlagen hebben we goed gespeeld. Het moet alleen constanter. Ik weet wat we kunnen.?

Opstelling Stompwijk?92:

Jason van der Voort (80. Jordy Bennis); Rob de Jong, Marco Westerman, Martijn Droog, Dick van der Salm (46. Joris Disseldorp); Martijn Plugge (58. Bart van der Salm), Rick Luiten, Jorrian Hendriks; Nick Ammerlaan (52. John Onderwater), Joeri van der Salm, Toby van Marwijk.

Wilhelmus zocht en vond

Omdat de competitiewedstrijd in de eerste klasse B Wilhelmus-Blauw Wit zondag al om 9:00 uur werd afgelast in verband met het veel te natte hoofdveld, kregen de Voorburgers ruim de gelegenheid om een oefenpartner te vinden om op kunstgras te voetballen.

In de virtuele koploper in de vierde klasse E SEP uit Delft vond Wilhelmus een prima tegenstander, waardoor om 14:00 uur toch kon worden afgetrapt voor een voetbalwedstrijd. Uiteindelijk werd het 3-2 voor de Voorburgers. Trainer Harold Tjaden was gematigd tevreden. ?We speelden fris voetbal, maar misten legio kansen. Het was 0-2 bij rust door een slordigheidsfoutje bij het uitverdedigen, zoals we ??k vorige week tegen RKAVV achter kwamen (!), en een vrije trap dwars door de muur.? De tweede helft trachtte de vierdeklasser de eersteklasser eronder te houden met zeer verdedigend voetbal. Tjaden: ?SEP liet weinig ruimte om te voetballen, maar door een betere conditie van onze spelers sloegen we via Thomas Slamann, Tieme Kamphuis en Jero Tellis alsnog toe.?

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant