De Jager geeft startsein nieuw pinnen

Actueel 40 keer gelezen

Nootdorp - "Nederland is klaar voor het nieuwe pinnen!? Met die woorden gaf minister van Financi?n Jan Kees de Jager in Leidschendam het startsein voor het ?nieuwe pinnen?.

In de loop van 2011 schakelen alle winkels over op de nieuwe vorm van pinnen, waarbij consumenten de betaalpas moeten insteken in plaats

van doorhalen. Daarmee komt er een einde aan het tijdperk van betalen met de magneetstrip. "Het ongemak van een haperende magneetstrip behoort met het nieuwe pinnen tot het verleden." Het nieuwe pinnen maakt het elektronisch betalingsverkeer een stuk veiliger. Met de komst van de chip wordt ?skimming?- het kopi?ren van de gegevens - veel lastiger. ?Dat voorkomt fraude en dat is goed nieuws voor winkeliers, banken en consumenten. En bovendien behoort het ongemak van een haperende magneetstrip met de komst van het nieuwe pinnen tot het verleden?, stelt De Jager.

Inmiddels beschikt iedereen in Nederland over een betaalpas die geschikt is voor het nieuwe pinnen. Van alle 260.000 betaalautomaten in winkels is ruim 90% aangepast en de afgelopen maanden is het nieuwe pinnen met succes getest in winkelcentra in Amsterdam en Leidschendam. Begin 2012 is het nieuwe pinnen in heel Nederland ? en in de rest van Europa ? een feit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant