Evaluatie jaarwisseling

Actueel 24 keer gelezen

Burgemeester en wethouders hebben het evaluatieverslag van de afgelopen jaarwisseling besproken. Uit de evaluatie blijkt dat het ?zero tolerance? beleid van de politie en de inzet van bikers hebben geleid tot 25 aanhoudingen wegens openlijke geweldpleging, verzet en openbare dronkenschap, en drie snelrechtprocedures.

Bij een aantal schadegevallen is schadeverhaal mogelijk. De brandweer telde honderd uitrukken tijdens de jaarwisseling, waarvan 85 voor container- en buitenbranden; een jaar eerder was de brandweer 58 keer nodig tijdens oud en nieuw. In de Prinsenhof is de Mobiele Eenheid kort ingezet; er is aangifte gedaan van agressie tegen de brandweer.

Naast 20 duizend euro schade aan basisschool De Wegwijzer is voor ruim 38 duizend euro schade toegebracht aan openbare eigendommen. In totaal zijn 180 verkeersborden, 74 afvalbakken en 47 straatnaamborden vernield. De inzet van particuliere bewaking bij de gedoogvuren kostte de gemeente ruim 12 duizend euro.

Veel inwoners blijken dit jaar hun straat te hebben geveegd na het vuurwerkgeweld; er lag op nieuwjaarsdag minder vuurwerkafval op straat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant