Gedetineerde loopt tegen de lamp

Actueel 16 keer gelezen

Voorburg - Na een melding van verdachte omstandigheden liep dinsdag 22 januari een ontsnapte gedetineerde tegen de lamp. De politie kreeg omstreeks 15.30 uur de melding dat twee jongens zich verdacht ophielden nabij woningen aan de Prins Bernhardlaan.

Op de Rozenboomlaan troffen agenten twee mannen, waarvan ??n, een 19-jarige Bredanaar, zich erg nerveus gedroeg. De man had een grote schroevendraaier in de binnenzak van zijn jas.

Bij controle bleek dat hij eerder dit jaar tijdens een begeleid verlof aan zijn bewaker wist te ontkomen. De man verzette zich tegen zijn aanhouding en beledigde de politieagenten. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Nadat proces-verbaal tegen hem was opgemaakt, werd de man teruggebracht naar een gevangenis, waar hij de resterende straf van 2 jaar moet uitzitten.

Zijn maatje, een 23-jarige Schiedammer, kon geen identiteitsbewijs tonen en werd voor onderzoek ingesloten op het politiebureau. Nadat zijn identiteit bekend werd, kreeg hij een proces-verbaal voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. Daarna werd hij weer in vrijheid gesteld. Uit een ingesteld onderzoek is niet gebleken dat de Schiedammer met zijn kompaan in Voorburg hebben ingebroken of pogingen daartoe hebben ondernomen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant