Onderzoek naar tevredenheid Wmo

Actueel 7 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De gemeente Leidschendam-Voorburg biedt ondersteuning aan mensen met (lichamelijke) beperkingen. Dit doet zij in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning. De gemeente voert jaarlijks een onderzoek uit naar de tevredenheid van deze ondersteuning.

De ondersteuningsbehoefte verschilt van persoon tot persoon. Sommige mensen hebben een scootmobiel of rolstoel nodig om zich te verplaatsen, anderen hebben hulp nodig bij het huishouden. Al deze vormen van ondersteuning moeten worden aangevraagd bij medewerkers van het Zorgloket.

Het onderzoek bestaat uit een schriftelijke vragenlijst waarin vragen worden gesteld over verschillende aspecten van de ondersteuning. De enqu?te wordt op 16 februari verstuurd aan ongeveer 1000 willekeurig gekozen cli?nten in Leidschendam-Voorburg die in 2009 of 2010 een aanvraag hebben gedaan. Het onafhankelijke onderzoeksbureau SGBO voert het onderzoek uit. Naar verwachting zijn in de zomer de uitkomsten bekend.

De gemeente hoopt dat de mensen die een vragenlijst ontvangen, de tijd nemen om deze in te vullen en terug te sturen. De gemeente heeft de mening van de cli?nten nodig om de dienstverlening zo goed mogelijk te laten aansluiten op de behoeften.

Voor meer informatie over het onderzoek of voor vragen over ondersteuning kan men terecht bij het Zorgloket. De medewerkers zijn bereikbaar op telefoonnummer 14 070 van 8.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant