Do bij opening Leidschenhof

Actueel 129 keer gelezen

Leidschenveen - Het woonzorgproject Leidschenhof is donderdag 3 februari officieel geopend door de directeuren van de betrokken organisaties en de stadsdeelwethouder Peter Smit. De opening vond plaats in het thema Winter Wonderland met ijssculpturen, een ijsbaan en een spetterend optreden van zangeres Do.

Leidschenhof biedt in Den Haag-Leidschenveen ruime mogelijkheden voor wonen, zorg en welzijn. Men vindt hier onder andere woonzorgcentrum WZH Leilinde, kindercentrum 2Libellen van Kinderopvang 2Samen en SHG gezondheidscentrum & apotheek Leidschenveen.

Deze organisaties, gevestigd aan het Harri?t Freezerhof, openden donderdagmiddag gezamenlijk Leidschenhof. Het gehele plein, in de volksmond ook wel zorgplein genoemd, was omgetoverd tot een wintersportdorp dat bestond uit chaletjes met winterse hapjes en drankjes, ijssculpturen, een ijsbaan en een arrenslee waarin jong en oud een rondrit konden maken. Zangeres Do maakte het feest compleet door geheel in stijl, op schaatsen, een optreden te verzorgen.

Stadsdeelwethouder Peter Smit: ?Leidschenhof is in de eerste plaats de centrale plek waar alle wijkbewoners nu terecht kunnen voor wonen, zorg en welzijn. Maar het is ook een belangrijke ontmoetingsplaats in het hart van Leidschenveen, waarvan ik hoop dat iedereen, jong en oud, er volop gebruik van gaat maken.?

Het project Leidschenhof is uitgevoerd in opdracht van woningcorporatie WoonInvest. De bouw is in ruim drie jaar gerealiseerd door Heijmans en Trebbe. Het project bestaat uit drie woontorens en een woonzorgcentrum. Kwaliteit van wonen en zorg gaan hier samen in een nieuwe vorm van levensloopbestendig wonen. Duurzaamheid en de wens van de klant staan centraal.

Duurzaam

Bij de bouw zijn duurzame technologie?n toegepast. Het project maakt gebruik van een duurzaam collectief verwarmings- en koelsysteem. Hierbij wordt in de zomer gebruikgemaakt van het koele grondwater om de gebouwen te koelen. Het opgewarmde water wordt in de bodem opgeslagen om in de winter de gebouwen mee te verwarmen.

Er wordt zonne-energie ingewonnen via het zonne-energiedak en windenergie via de windturbines. Het woonzorgcentrum beschikt over de nieuwste technologie?n op het gebied van elektrische toepassingen in de woningen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant