Voorburgers opgepakt na kraak Oosterhout

Actueel 71 keer gelezen

Tilburg - Twee woninginbrekers van 22 en 26 jaar uit Voorburg zijn maandag ingerekend na een wilde achtervolging. Dat meldt de krant BN DeStem. Hun vlucht eindigde in een file in Tilburg, die de politie had laten ontstaan om de daders te pakken.

Agenten kregen maandag om 15.45 uur uur een melding dat er werd ingebroken in een woning aan de Bouwlingstraat in Oosterhout. Volgens getuigen waren er twee mannen weggelopen na de inbraak. Computerapparatuur, een laptop, videoapparatuur en enkele Ipods zijn buitgemaakt.

Een paar minuten later zagen agenten in de omgeving twee verdachte mannen rijden in een paarse Volkswagen Golf. Bij de verkeerslichten Pasteurlaan/Bovensteweg kreeg de bestuurder een stopteken, maar in plaats daarvan gingen de mannen ervandoor.

Ze reden de A27 op, eerst richting Breda, daarna weer naar Oosterhout en richting Utrecht. Ze haalden met hoge snelheid links, rechts en via de vluchtstrook in. De politie nam uit veiligheidsoverweging afstand. Bij Hooipolder reed het tweetal richting Waalwijk en verdwenen uit het zicht.

Een motorrijder van de politie zag de Golf weer op de Midden Brabantweg bij Tilburg. Er werd op de Heikantlaan, v??r de verdachten uit, een politieauto midden op de weg stilgezet. De verdachten

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant