Politie wk 38

Actueel 73 keer gelezen

Misdragingen in de tram

Een 21-jarige Hagenaar ging volledig door het lint, toen hem op dinsdag 14 september door controleurs van de HTM in een tram op de Mgr. Van Steelaan naar een plaatsbewijs gevraagd werd.

De jongeman had geen kaartje gekocht en wilde dat verbloemen door de controleurs te bedreigen en zich hevig te verzetten, waarbij hij meerdere keren probeerde één van hen een kopstoot te geven.

De Hagenaar werd aangehouden en ingesloten in het politiebureau. Hij bekende de bedreigingen geuit te hebben en kreeg een proces-verbaal, waarna hij later die avond weer in vrijheid werd gesteld.

Zonder verlichting, met drank op

Politieagenten controleerden op woensdag 15 september twee fietsers op de Burgemeester Kolfschotenlaan. Beide fietsers, een 34-jarige Leidschendammer en een 29-jarige plaatsgenoot, voerden geen verlichting.

Tijdens de controle bleek dat beide mannen alcohol hadden gedronken. Zij werden voor een blaastest overgebracht naar het politiebureau. Zij bliezen respectievelijk 465 en 445 ug/l. De politie heeft proces-verbaal tegen de beide fietsers opgemaakt. Zij kregen ieder ook een rijverbod van 4 uur.

Een 55-jarige snorfietser moest op vrijdag 17 september op de Prins Johan Willem Frisolaan een blaastest ondergaan. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor het ondergaan van een blaastest op het ademanalyseapparaat. De uitslag was 695 ug/l. De politie heeft proces-verbaal tegen de Leidschendammer opgemaakt. Daarnaast kreeg hij een rijverbod.

Winkeldiefstallen

Een 31-jarige Leidschendammer nam op woensdag 15 september enkele flessen alcoholhoudende drank weg uit een supermarkt in het winkelcentrum Leidsenhage. Hij verliet de winkel door de ingang.

De Leidschendammer werd op heterdaad betrapt door de bedrijfsbeveiliging en overgedragen aan de politie. De man bekende de diefstal gepleegd te hebben. Hij kreeg een proces-verbaal en werd later die middag in vrijheid gesteld.

Een 53-jarige Leidschendamse werd enkele uren later betrapt op winkeldiefstal. De vrouw nam uit een textielwinkel meerdere goederen weg. Ook zij bekende de diefstal gepleegd te hebben. Zij kreeg een dagvaarding en een geldboete opgelegd. Als zij de geldboete niet op korte termijn betaald, dan zal zij zich voor de rechter moeten verantwoorden voor de gepleegde diefstal.

Een 42-jarige Hagenaar nam op donderdag 16 september voor bijna 300 euro aan levensmiddelen weg uit een supermarkt aan de Koningin Julianalaan. De man werd op heterdaad betrapt door de bedrijfsleider en aan de politie overgedragen.

De Hagenaar bekende in het politiebureau zich aan de diefstal te hebben schuldig gemaakt. Hij kreeg een dagvaarding en zal zich op korte termijn voor de rechter moeten verantwoorden.

De bedrijfsleider van een supermarkt aan de Koningin Julianalaan betrapte op vrijdag 17 september een 52-jarige man op winkeldiefstal. De winkeldief, die geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland heeft, stopte meerdere levensmiddelen in een tas en verliet de winkel zonder die goederen bij de kassa af te rekenen.

De man werd aangehouden en ingesloten in het politiebureau. Hij bekende de diefstal gepleegd te hebben en werd op maandag 20 september geleid voor de rechter commissaris.

Fietser negeert rood

Een 13-jarige fietser raakte donderdag 16 september om 17.10 uur lichtgewond bij een ongeval op de Kerkstraat. De jongen negeerde een rood verkeerslicht en kwam daarna in botsing met een personenauto bestuurd door een 66-jarige inwoner uit Pijnacker. Het slachtoffer klaagde over pijn in zijn rug. Na controle door de GGD kon hij weer verder.

Hennepkwekerij ontmanteld

De politie heeft op vrijdag 17 september op de Stompwijkseweg een hennepkwekerij ontmanteld. Op een bovenetage van een schuur was een in werking zijnde kwekerij met 400 hennepplanten. Daarnaast werd illegaal stroom afgetapt.

De politie heeft de hennepplanten en de apparatuur, bestaande uit assimilatielampen, koolstoffilters e.d. in beslaggenomen. Ook trof de politie een hoeveelheid illegaal vuurwerk aan.

Het vuurwerk werd voor inbeslagname en vernietiging meegenomen naar het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in naar de bewoners/huurders van het pand.

Automobiliste rijdt door na raken fietsster

Politieagenten hielden zaterdag 18 september een 18-jarig Haagse aan, die rond 23.00 uur een 15-jarige meisje had aangereden en was doorgereden. De 15-jarige Haagse stond met haar fiets op de Rozenboomlaan, samen met een groep vrienden en vriendinnen.

Doordat zij deels op de rijbaan stonden, konden de auto’s er moeilijk langs. Eén auto raakte bij het passeren het meisje, dat viel en het stuur van haar fiets in haar buik kreeg. De GGD controleerde haar ter plekke; ze hoefde niet naar het ziekenhuis.

Twee getuigen gingen nog te voet achter de auto aan. Met behulp van hun verklaringen wisten agenten te achterhalen waar de auto thuishoorde. Net toen de agenten de auto in beslag wilden nemen, kwam de bestuurster aanlopen en werd zij aangehouden voor ‘het verlaten van een plaats van een ongeval’.

Dronken man met drugs

Een 28-jarige Wassenaarder meldde zich op maandag 20 september in zwaar beschonken toestand aan het politiebureau. Hij vertelde dat hij te dronken was om thuis te komen en vroeg politieagenten hem naar huis te brengen.

Toen de Wassenaarder te horen kreeg, dat de agenten alleen bereid waren om een taxi voor hem te bestellen, haalde hij een zak met een wit poeder uit zijn binnenzak en smeet dit op de balie. Hij riep daarbij, dat hij heel goed bezig was en zojuist weer harddrugs van straat had gehaald.

De Wassenaarder werd aangehouden en ingesloten in het politiebureau. De politie doet onderzoek of er inderdaad sprake is van harddrugs.

Straatbranden, getuigen gezocht

Politie en brandweer ontvingen op zondag 19 september tussen 02.00 en 03.00 uur vier meldingen van straatbranden. Op de Lusthofstraat, de Von Geusaustraat, de Gouverneurkade en de Van de Wateringenlaan werden met name papiercontainers in brand gestoken.

De schade bleef beperkt, mede omdat de brandweer tijdig bij de brandjes aanwezig was. De politie roept getuigen van de brandstichtingen op zich te melden middels het algemene politienummer 0900-8844. Anoniem bellen kan ook. Neemt u dan contact op met de M-lijn. Het telefoonnummer is 0800-7000.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

In een woning in Leidschendam hielden agenten zondag 19 september een 37-jarige man aan, voor de mishandeling van zijn vrouw. Buren van het echtpaar waarschuwde de politie. Toen agenten aankwamen, hoorden zij de vrouw buiten al gillen.

Omdat ze niet wisten of er nog meer slachtoffers waren, forceerden de agenten de deur en hielden de man aan. In de woning was ook een baby van een paar weken oud aanwezig. De man werd op het politiebureau in verzekering gesteld. De vrouw en baby zijn elders ondergebracht.

Familie overstuur na winkeldiefstal

Een 15-jarige jongen uit Alphen a/d Rijn heeft op zaterdag 18 september nogal wat teweeg gebracht in zijn familie. De jongen pleegde een winkeldiefstal in Leiden.

Toen politieagenten uit de regio Hollands Midden telefonisch zijn 17-jarige zus van de aanhouding op de hoogte brachten werd zij onwel en viel zij flauw op het trottoir van de Bruijnings Ingenhoeslaan. Na behandeling door ambulancepersoneel kon de jonge vrouw weer verder.

Zij ging met politieagenten naar de Jan Mulderstraat om haar moeder te informeren. Ook die vrouw kon de informatie slecht verteren. Zij sloot zich al schreeuwend op in de toiletruimte, waarna het slot van de deur niet meer geopend kon worden. Politieagenten wisten de vrouw te bevrijden door de scharnieren te demonteren.

Hagenaar werkt zich in de nesten

Een 33-jarige Haagse bromfietser ging op zondag 19 september meerdere keren de fout in. De man reed dronken op zijn bromfiets over de Raadhuisstraat. Bij controle door politieagenten bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

De Hagenaar werd aangehouden. Hij kon geen identiteitsbewijs tonen en verstrekte de agenten onjuiste persoonsgegevens. Een blaastest op het ademanalyseapparaat in het politiebureau gaf als uitslag 1205 ug/l.

De politie heeft voor het rijden onder invloed, rijden zonder rijbewijs, het opgeven van ene valse naam en het niet kunnen tonen van een ID bewijs proces-verbaal tegen de Hagenaar opgemaakt.

Daarnaast had hij nog een boete van 125 euro openstaan. Nadat die boete was betaald werd de Hagenaar vroeg in de morgen in vrijheid gesteld.

Alcohol in het verkeer

Een 43-jarige Leidschendamse automobilist had op zondag 19 september wel erg diep in het glaasje gekeken, alvorens hij achter het stuur van zijn auto plaatsnam. De man werd op de Noordsingel door de politie gecontroleerd en moest een blaastest ondergaan.

Hij werd daarop aangehouden. Een blaastest op het ademanalyseapparaat gaf als uitslag 645 ug/l. De politie heeft proces-verbaal tegen de Leidschendammer opgemaakt en zijn rijbewijs ingevorderd.

Gevangenisstraf uitzitten

Een 24-jarige Voorburger bleek nog 46 dagen gevangenisstraf tegoed te hebben. De man werd op vrijdag 17 september in zijn woning aan de Douwes Dekkerstraat aangehouden en ingesloten in het politiebureau. De Voorburger is inmiddels naar een gevangenis overgebracht.

Bedrijfsongeval

Een 32-jarige werknemer van een bedrijf dat openbare straatverlichting plaatst kwam op vrijdag 17 september op een vervelende manier in aanraking met een lichtmast. De man, afkomstig uit De Bilt, voerde werkzaamheden uit op de Prins Bernhardlaan.

Zijn collega trok een verlichtingsarmatuur van de laadbak van een vrachtauto, waardoor een lichtmast losraakte en van de vrachtauto viel. Het voorwerp kwam op de onderarm en voet van de 32-jarige man terecht. Het slachtoffer werd met een gebroken arm en een gekneusde voet naar een ziekenhuis vervoerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant