Leidsenhage overspoeld door dweilorkeste

Actueel 104 keer gelezen

Leidschendam - Winkelcentrum Leidsenhage zal zondag 26 september voor de 9e keer op rij overspoeld worden door Dweilorkesten. Dan wordt daar namelijk het jaarlijkse Open Nederlands Kampioenschap voor Dweilorkesten (O.N.K.D.) georganiseerd.

De Boerenkapellen komen uit alle windstreken om hun muziek te laten horen en mee doen aan een wedstrijd die landelijk erg hoog staat aangeschreven. Elk jaar trekt dit festival zo?n 35.000 bezoekers. De winnaar is officieel Open Nederlands Kampioen Dweilorkesten.

Ook dit jaar zijn er de Wedstrijd- en de Feestklasse. De winnaar van vorig jaar, Coest uit Eindhoven, zal zijn titel moeten verdedigen. De kapellen waar ze het tegen op moeten nemen zijn o.a. Heavy Hoempa, De Damstampers en Haagsuh Bluf.

Zoals altijd zal Agnes Kamstra op het hoofdpodium de presentatie voor haar rekening nemen en ook op de andere 2 podia staan bekende presentatoren; op het Zwiebel podium Cok Flinterman en op het Zwabberpodium Aad Storm.

Er is een gastoptreden van De Zwiebels. Het festival begint om 12.00 uur en de prijsuitreiking is ca. 17.30 uur. Naast dit evenemente is er nog veel meer te beleven in het winkelcentrum. De winkels zijn open, er is een braderie met ruim 100 kramen en bij ieder podiumpunt kan men wat eten en drinken.

Meer informatie op www.dweilorkesten.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant