Groot gezamenlijk Suikerfeest een succes

Actueel 219 keer gelezen

Voorburg - Inwoners van de gemeente Leidschendam-Voorburg hebben op 11 september in het wijk- en dienstencentrum De Groene Loper gezamenlijk het Suikerfeest gevierd.

In aanwezigheid van ondermeer CDA-fractievoorzitter Juliette Bouw, de wethouders Peter van Ostaijen en Gregor Rensen en Marjan van Giezen van de PvdA vierde een grote groep inwoners van onze gemeente zaterdag het voor moslims belangrijke feest. Wethouder Rensen vroeg tijdens zijn toespraak om 1 minuut stilte ter nagedachtenis van de gebeurtenissen op 11 september 2001.

Hoewel het Suikerfeest als afsluiting van de vastenmaand de Ramadan normaal thuis wordt gevierd, vond het nu plaats met veel niet-moslims uit onze gemeente. Er waren ruim 125 mensen die genoten van dit feest.

Het was het eerste Suikerfeest dat gezamenlijk gevierd werd en dat ook zeer geslaagd was. Er kwamen mensen kwamen uit allerlei culturen. De meeste bewoners namen ook zelf heerlijk eten mee. Zo konden men eens proeven wat voor eten er in andere landen klaar gemaakt word.

Dit gezamenlijke Suikerfeest was een initiatief van de Voorburgers Ozgul Bektes, Ap de Heus en Haciba Zanini. CDA-fractievoorzitter Juliette Bouw en wethouder Peter van Ostaijen zijn vol lof over het feest:

?Het is belangrijk dat mensen met verschillende achtergronden elkaar in de eigen buurt willen en kunnen ontmoeten. Zo kunnen we elkaar beter leren kennen en wederzijds begrip voor elkaar krijgen.?

Juliette Bouw was onder de indruk van de manier waarop de aanwezigen, elk vanuit hun eigen achtergrond een bijdrage leveren aan onze samenleving.

?Dit nieuwe initiatief van een gezamenlijk Suikerfeest heeft geholpen om op een informele manier kennis met elkaar te maken. Het overheerlijke zelf gemaakte eten en de speciale lekkernijen waren in no time op. Dit maakt duidelijk hoe succesvol de avond was.?

Het is de bedoeling van de organisatie om het volgend jaar weer te laten plaatsvinden en dan wellicht nog groter van opzet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant