Gemeente vs. Fietsersbond

Actueel 69 keer gelezen

Leidschendam - Op 9 september diende bij de rechtbank in Den Haag het beroep dat de Fietsersbond tegen de gemeente Leidschendam-Voorburg heeft ingediend. De rechter heeft de behandeling tot half december geschorst, omdat zij de indruk heeft, dat de partijen voor die tijd zelf wel tot overeenstemming kunnen komen.

De Fietsersbond heeft bezwaar tegen het verbod om te fietsen in Leidsenhage op de Weigelia tussen het Greenpark Hotel en Albert Heijn bij tram 19. Zowel de gemeente als de Fietsersbond wensen een veilige oplossing voor fietsers, voetgangers, trams en het vrachtverkeer voor Leidsenhage.

De gemeente meent, dat de ruimte naast de tram te smal is voor een strook voor laden en lossen met daarnaast een voetpad waar fietsen is toegestaan, zoals aanvankelijk was gepland.

Om te voorkomen, dat auto's op het voetpad komen, heeft de gemeente grote bakken met boompjes geplaatst waardoor de strook voor voetgangers zodanig is versmald, dat gemengd gebruik van fietsers en voetgangers niet veilig is.

De Fietsersbond meent dat met slim inrichten van de strook naast het gebied voor laden en lossen, lopen en fietsen wel voldoende veilig mogelijk zijn. De Fietsersbond ziet, dat er nu tamelijk veel fietsers illegaal op de trambaan fietsen, mede omdat deze met zijn rode asfalt er uitnodigend bijligt.

Omdat er bij het stoplicht bij de zebra bij Albert Heijn voor fietsers geen knopjes zijn, kunnen zij geen groen aanvragen en rijden ze dus door rood. Gemeente en Fietsersbond vinden dat ongewenst.

De rechter heeft gemeend, dat de verschillen niet onoverkomelijk zijn en dat de gemeente en de Fietsersbond in goed overleg tot een oplossing kunnen komen. Zij verwacht voor half december gunstig antwoord van de partijen en heeft de zitting geschorst.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant