Hulpdiensten lieten zich zien

Actueel 106 keer gelezen

Voorburg - Regenbuitjes weerhielden het publiek er niet van om woensdagmiddag 8 september een kijkje te nemen bij de 112-dag, die de diverse hulpdiensten hielden in het Noteboompark aan de Pr. Bernhardlaan in Voorburg.

Naast politie, brandweer en ambulance waren ook de reddingsbrigade en het Rode Kruis aanwezig en zelfs een VN-pantservoertuig van de Koninklijke Landmacht.

Er waren lange rijen met wachtende kinderen voor een ritje in een brandweerauto met gillende sirene. Ook bij de hoogwerker was er veel belangstelling om alles van bovenaf te bekijken. Verder konden kinderen plaatsnemen in de jeep van de ME, in een pantservoertuig, in boten van politie en Reddingsbrigade en in brandweervoertuigen.

Je kon het gevecht aangaan met agenten van de ME en zelf spuiten bij de brandweer. Waar je overigens ook aan de gang kon met een antieke handpomp. Agenten (bikers) gaven een demonstratie van een aanhouding met gebruik van hun mountainbike.

Bovendien waren diverse oude brandweerauto?s te zien. Spectaculair was de landing van de traumahelikopter Lifeliner 2 die een landing maakte.

De helikopter mocht van heel dichtbij bekeken worden en er werd een toelichting gegeven. Maar plotseling kreeg de bemanning een echte noodoproep en werd er weer snel opgestegen. De hulpverlening ging immers gewoon door en ging te allen tijde voor.

Klik hier voor meer foto's

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant