Politie wk 36

Actueel 47 keer gelezen

Jeugd verstoort rust in bibliotheek

Jeugdige personen veroorzaken de laatste weken regelmatig overlast in de bibliotheek. Met name in de computerhoek maken enkele jeugdigen er een grote troep van. Er wordt afval op de grond gegooid, gespuugd en geluidsoverlast veroorzaakt.

Indien personen in meer of mindere mate overlast veroorzaken, dan zal hen bij de komst van de politie zowel een bekeuring als een ontzegging van de toegang tot de bibliotheek voor de duur van een jaar worden uitgereikt.

Dubbel in de fout

Een 43-jarige Delftse nam op dinsdag 31 augustus een krat bier uit de schappen en liep daarmee naar de emballage. Zij leverde daar het krat in om het statiegeld op te strijken. Vervolgens nam de vrouw een beertender weg en verliet daarmee de winkel.

Het beveiligingspersoneel betrapte de Delftse op heterdaad. De winkeldievegge werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De vrouw kreeg een dagvaarding. De politie heeft proces-verbaal tegen haar opgemaakt. Zij werd later die middag weer in vrijheid gesteld.

Jeugdige persoon overgedragen aan vreemdelingendienst

De directeur van een school aan de van Tuyll van Serooskerkenstraat meldde op dinsdag 31 augustus dat twee jongens zich op het binnenterrein van de school ophielden, die daar niet thuis hoorden.

De politie trof een 16-jarige jongen uit de Democratische Republiek Congo aan, die zich zeer recalcitrant gedroeg. De andere jongen bleek eieren voor zijn geld gekozen te hebben.

Omdat de 16-jarige zich niet kon legitimeren en zich vervelend bleef gedragen werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat hij geen rechtmatig verblijf in Nederland meer had. De jongen werd overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Meisje in woning zwaar mishandeld

Een 18-jarige Leidschendamse is op woensdag 1 september mishandeld in haar woning. Na een woordenwisseling werd zij door haar 19-jarige Haagse vriend zo hard geslagen, dat zij zich onder doktersbehandeling heeft moeten laten stellen.

Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De Hagenaar werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij bekende zijn vriendin te hebben mishandeld. De verdachte werd in verzekering gesteld. Hij werd op vrijdag 3 september geleid voor de rechter commissaris.

Politie vordert rijbewijs motorrijder in

Een roekeloze motorrijder moest donderdag 2 september zijn rijbewijs inleveren. Op Utrechtsebaan constateerde een motorrijder van de politie dat de motorrijder reed met een snelheid van 126 km/u waar 70 km/u is toegestaan.

Voordat de agent de motorrijder kon laten stoppen om hem aan te spreken op zijn rijgedrag negeerde de 25-jarige Haagse motorrijder ook nog eens het rood licht. Aan het bureau moest de man zijn rijbewijs inleveren en kreeg hij meerdere processen-verbaal.

Winkeldiefstallen

Een 42-jarige Voorburgse werd op donderdag 2 september op heterdaad betrapt op winkeldiefstal. De bedrijfsbeveiliging van het winkelcentrum Leidsenhage zag dat de vrouw vanuit een supermarkt levensmiddelen ter waarde van bijna 20 euro wegnam.

De vrouw werd ingesloten in het politiebureau. Zij bekende de diefstal en kreeg een dagvaarding. De politie heeft proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Ook pleegde een 31-jarige Haagse winkeldiefstal. De bedrijfsbeveiliging in het winkelcentrum zag dat deze vrouw goederen wegnam uit een warenhuis. De Haagse werd aangehouden.

Zij kreeg aan het politiebureau een transactievoorstel. De Haagse moet op korte termijn een geldboete betalen. Indien zij deze niet betaald dan zal zij voor de rechter moeten verschijnen.

Veel bekeuringen bij verkeerscontrole

De politie heeft op donderdag 2 september een verkeerscontrole uitgevoerd op de parkeerplaats Lavendel tegenover het politiebureau. Automobilisten op de N14 en de Heuvelweg werden van de weg gehaald en gecontroleerd. Er werden in totaal 300 automobilisten gecontroleerd.

Er werden 63 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. het niet kunnen tonen van het rij- en/of kentekenbewijs, onvoldoende technische staat van de auto, mobiele bellen, keren in strijd met keerverbod en het niet voldoende rechts houden. Een automobilist had teveel alcohol gedronken. Hij werd aangehouden en blies aan het politiebureau 280 ug/l.

Haagse oplichter aangehouden

De Koninklijke Marechaussee in Rotterdam heeft op donderdag 2 september een 26-jarige Hagenaar aangehouden. De man werd verdacht van gepleegde oplichtingen in 2008 in Leidschendam-Voorburg.

Toen de politie hem daarvoor wilde horen, gaf hij niet thuis en wist hij zich jaren voor de politie verborgen te houden. Toen hij de bruiloft van zijn broer in het buitenland wilde bijwonen werd de Hagenaar aangehouden op vliegveld Zestienhoven.

Omdat de man ook nog 35 dagen gevangenisstraf moest ondergaan, werd hij na verhoor ingesloten en vervolgens overgebracht naar een gevangenis elders in Nederland. Voor de oplichtingen heeft de politie proces-verbaal tegen de Hagenaar opgemaakt.

Leidschendammer moet diep in de buidel tasten

Politieagenten ontdekten op vrijdag 3 september bij de controle van een 31-jarige Leidschendamse automobilist op de Heuvelweg, dat hij veel boetes open had staan.

De man werd aangehouden en na een optelsom bleek het bedrag van de openstaande boetes bijna 1250 euro te bedragen. De Leidschendammer wist het geldbedrag aan het politiebureau te voldoen, waarna hij weer in vrijheid werd gesteld.

Ruzie om bonen met ernstige gevolgen

Een ruzie op het volkstuinencomplex achter de Virulylaan heeft op donderdag 2 september ernstige gevolgen gekregen. Een 48-jarige Hagenaar werd beticht van diefstallen vanaf volkstuintjes door een 63-jarige Rotterdammer.

De Hagenaar pikte dit niet en pakte een paal met een lengte van ongeveer 3 meter uit een volkstuin. Hij haalde daarmee enkele keren fors uit naar het hoofd van de Rotterdammer. De 63-jarige wist enkele klappen met een schop af te weren, maar werd daarna aan het hoofd geraakt.

Hij viel op de grond, waarna zijn 57-jarige echtgenote de schop uit de handen van man pakte om zich te verdedigen. Ook zij werd geslagen. Het Rotterdamse echtpaar werd per ambulance naar een ziekenhuis in Den Haag vervoerd. Daar werd geconstateerd dat het 63-jarige slachtoffer een schedelbasisfractuur en een oogkasbreuk had opgelopen.

Zijn vrouw liep alleen enkele kneuzingen aan schouders en armen op. De Hagenaar werd aangehouden en ingesloten in het politiebureau. Hij wordt in verzekering gesteld en op dinsdag 7 september geleid voor de rechter commissaris. De politie heeft proces-verbaal tegen de Hagenaar opgemaakt.

Auto in greppel

Tijdens het keren van haar auto belandde de auto van een 20-jarige vrouw donderdag 2 september in een greppel. Op de Johan Willem Frisolaan wordt momenteel aan de weg gewerkt in verband met herbestrating.

Tijdens het keren zag de vrouw de greppel over het hoofd en kwam vast te zitten. Een kraan moest eraan te pas komen om de auto eruit te takelen.

Aanhoudingen na vernieling van auto

De politie kreeg op vrijdag 3 september melding dat enkele mannen op de De Genestetstraat het stoffen dak van een cabriolet vernielden. Politieagenten troffen in de directe omgeving drie mannen uit Den Haag en Nootdorp aan, die zich bij het zien van de agenten agressief gedroegen.

Volgens getuigen hadden deze mannen zich schuldig gemaakt aan de vernieling van het dak van de auto. De drie mannen, in de leeftijd van 22, 23 en 26 jaar, werden aangehouden en ingesloten in het politiebureau.

De 22-jarige bleek een jeugdige veelpleger te zijn. Hij werd op maandag 6 september geleid voor de rechter commissaris. De beide andere verdachten kregen een dagvaarding. Zij zullen zich op een later tijdstip voor de rechter moeten verantwoorden.

Spijtoptant

Een 31-jarige Voorburger meldde zich vrijdag 3 september aan het politiebureau. Hij deelde mee, dat hij verantwoordelijk was aan de overval op een postkantoor aan de Prins Bernhardlaan in Voorburg op 16 maart 2009.

De man verschafte aan de agenten zoveel informatie, die hij alleen als dader van die overval kon weten. De man gaf aan, dat hij door drugsgebruik in staat was om opnieuw het slechte pad op te gaan en een nieuwe overval te plegen.

Om dit te voorkomen, besloot de man zich alsnog aan te geven. De Voorburger werd ingesloten in het politiebureau en in verzekering gesteld. Hij werd maandag 6 september geleid voor de rechter commissaris.

Skater over de kop

Een 53-jarige skater uit Zoetermeer kwam op zaterdag 4 september hardhandig met het wegdek van de Rietpolderweg in aanraking. De man kreeg een stuk hout tussen de wielen van zijn skates, waardoor hij ten val kwam. Het slachtoffer werd met een open sleutelbeenbreuk overgebracht naar een ziekenhuis.

Misbruik van gastvrijheid

Een 76-jarige bewoner van de Grashof is op zaterdag 4 september rond 17.30 uur slachtoffer geworden van een babbeltruc. De man kreeg bezoek van twee meisjes, die pakken koek te koop aanboden.

Nadat hij de meisjes een rondleiding in zijn woning had gegeven, miste hij al goederen. Toen ??n van de meisjes aangaf dat zij uit Voorburg kwam en geen geld had voor de terugreis, trok hij zijn portemonnee en gaf het meisje 10 euro.

De meisjes wisten in een onbewaakt ogenblik de bankpas uit de portemonnee van de Leidschendammer te halen. Zij verlieten hierop de woning van de man. De politie roept mogelijke getuigen op zich te melden bij de politie Leidschendam-Voorburg via tel. 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.

Fietsendieven aangehouden

Politieagenten troffen op maandag 6 september op het Westeinde twee mannen aan, waarvan ??n een fiets over zijn schouder droeg. Bij het zien van de politie kozen beiden het hazenpad en renden de Scheepsmakerij in.

Daar troffen beide politieagenten het tweetal aan. De beide mannen, afkomstig uit Den Haag en in de leeftijd van 23 en 25 jaar zaten naast de fiets, maar ontkenden iets met de diefstal van de fiets te maken te hebben. Zij werden aangehouden en ingesloten in het politiebureau. De politie heeft proces-verbaal tegen beide mannen opgemaakt.

Huiselijk geweld

De politie heeft op zaterdag 4 september een 30-jarige Hagenaar aangehouden. De man had kort daarvoor zijn 28-jarige vriendin geslagen en geschopt. De vrouw was haar woning uitgerend en had zich opgesloten in de auto van haar vriend.

Agenten wisten de Hagenaar in de woning van zijn vriendin aan te houden. Hij werd ingesloten in het politiebureau. De man wenste niets omtrent de mishandeling te verklaren. De politie heeft proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Op zondag 5 september kreeg de politie de melding dat een 31-jarige Leidschendamse in haar woning zou worden mishandeld door haar 47-jarige echtgenoot. De vrouw wenste geen aangifte te doen. Terwijl de politie op zoek was naar de man, meldde hij zich aan het politiebureau.

Hoewel hij te verstaan kreeg het rustig te houden sloeg na thuiskomst van de man de vlam weer in de pan. Hij mishandelde zijn vrouw opnieuw.

Politieagenten zagen enkele lichte verwondingen bij de vrouw waarop de Leidschendammer wederom werd aangehouden. De man werd ingesloten in het politiebureau. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Gewond bij werkzaamheden op dak woning

Een 22-jarige Leidschendammer is op zaterdag 4 september gewond geraakt. De man voerde werkzaamheden op het dak van een woning aan de Westeinderweg.

Toen hij een sprong van ongeveer 2 meter maakte zakte hij door het dak en kwam hij 5 meter lager op de grond terecht. Het slachtoffer liep letsel op aan pols, benen en bekken. Hij werd per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.

Alcoholcontroles

Bij meerdere alcoholcontroles in de gemeente zijn dit weekeinde 8 automobilisten aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Zij moesten aan het politiebureau opnieuw een blaastest op het ademanalyseapparaat ondergaan.

Zij bliezen tussen 100 ug/l (beginnend bestuurder) en 470 ug/l. De politie heeft proces-verbaal tegen deze automobilisten opgemaakt. Van een 50-jarige Voorburgse automobilist bleek het rijbewijs te zijn ingevorderd. Ook hij werd beboet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant