Voetbalcompetitie van start

Sport 88 keer gelezen

Stompwijk - Zondag vierdeklasser Stompwijk?92 startte de competitie met een 1-0 thuisoverwinning op Alkmania, waarvan het eind vorig seizoen nog met 2-5 verloor. Doelpuntenmaker was de clubtopscorer van vorig seizoen Toby van Marwijk.

De nieuwe trainer Ron de Roode was tevreden met het resultaat, maar ontevreden met het rendement van de kansen. ?We hebben goed gevoetbald, maar dat had in zeker drie of vier doelpunten uitgedrukt moeten worden.?

De Roode liet zijn ploeg fris voetballen met Martijn Droog als vooruitgeschoven laatste man. ?Beide ploegen speelden 4-3-3, wat je ook niet meer zo veel ziet in het hedendaagse voetbal. Achterin spelen we ??n op ??n, wat risico?s met zich meebrengt. Daarom moeten die goals er voorin gewoon in.?

Ten opzichte van vorig seizoen maakte De Roode andere keuzes. De onvermoeibare man van de wedstrijd Dennis van der Linden, Martijn Plugge en doelman Roy van der Voort hielden basiskrachten van vorig seizoen Jorrian Hendriks, John Onderwater en doelman Jason van der Voort op de bank.

Rick Luiten hield de schaduwtopscorer van vorig seizoen Joeri van der Salm, die niet de volledige voorbereiding meedeed, op de bank.

Valse start Forum Sport

Voorburg - Tweedeklasser Forum Sport verloor zaterdag de competitieouverture bij GHC in Leiden met 3-2. Bij rust was het nog 2-2.

Ondanks een snelle voorsprong door Kees Konings scoorde GHC in korte tijd twee keer, waarna Hamza Chikhi de gelijkmaker scoorde. Beide clubs eindigden de wedstrijd met tien man. Na een opstootje werden Wei Ming Tsjeng en zijn tegenspeler met rood van het veld gezonden.

Een kwartier voor tijd scoorde de thuisploeg de winnende goal. ?En dus mag je spreken van een valse start, een vervelende nederlaag?, aldus trainer Stefan Koegler tegenover een verslaggever van HaaglandenVoetbal.nl.

Ook nederlaag voor SEV

Leidschendam - Vierdeklasser SEV begon zaterdag aan de competitie met een 2-1 uitnederlaag bij het eveneens gepromoveerde MSV?71 in Maassluis.

Jerry Speelberg was de maker van het enige doelpunt uit een strafschop, dat op dat moment tevens de gelijkmaker betekende, nadat een voorzet van spits Robin Asselman binnen de beruchte lijnen van het strafschopgebied met de hand was beroerd.

Een slap begin en een slippertje van laatste man Paul Jansen betekenden echter een onnodig nederlaag voor de ploeg van trainer Frank Dobbe.

Wilhelmus zaterdag veelbelovend

Voorburg - Zaterdag vierdeklasser Wilhelmus boekte in de eerste competitiewedstrijd een ruime uitoverwinning bij HDV.

In Den Haag werd het 1-6 voor de mannen van trainer Ruud van Zuijlen door doelpunten van Martin Gillen (3), Michael Sanderson en nieuweling Baris Őzturk. ?Een veelbelovende nieuwe speler in mijn verder vrijwel ongewijzigde spelersgroep?, aldus Van Zuijlen.

Onnodige thuisnederlaag Wilhelmus

Voorburg - Ondanks het meeste balbezit debuteerde het Voorburgse Wilhelmus in de eerste klasse onder leiding van trainer Harold Tjaden met een 0-1 thuisnederlaag tegen TOGB uit Bergschenhoek.

Toch waren er glunderende gezichten bij Wilhelmus want in de professional in vastgoedzorg Van der Weide BV vond Wilhelmus de nieuwe hoofdsponsor, die voorafgaande aan de wedstrijd werd gepresenteerd.

Opvallend detail: eigenaar Michael van Lochem is de jongere broer van Jack van Lochem, die eigenaar is van Wilhelmus? voormalige hoofdsponsor Van Lochem Totaalonderhoud. De hoofdsponsor die Wilhelmus tussen de beide vastgoedzorgers had ging al snel failliet, waardoor Wilhelmus ruim twee jaar geen hoofdsponsor had.

RKAVV favoriet in 1B

Leidschendam - Zondag eersteklasser RKAVV leverde in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen een knappe prestatie door in Amsterdam van Blauw Wit te winnen.

Het werd 2-3 door doelpunten van Sander van Akkeren (2) en Tzvetan Deyanov. Twee keer kwamen de Leidschendammers terug uit geslagen positie. Voor trainer Bas Steffens en zijn kornuiten was het in de laatste fase nog wel billen knijpen, maar de drie punten gingen in de tas mee terug naar Leidschendam.

Opvallend aan het elftal van Steffens is dat de basisploeg op maar liefst acht posities anders is dan vorig seizoen. De acht nieuwelingen in verdediging en aanval zijn dan ook kwaliteitsimpulsen, die (op de langdurig geblesseerd geweest zijnde doelman Kevin Jansen na) allen in de hoofdklasse of in het tweede elftal van een betaald voetbalorganisatie (Michael Nolet) hebben gevoetbald.

Ondertallig SVLY wint

Leidschenveen - Ondanks de rode kaart voor Andy Grundeken na een half uur spelen boekte zondag vierdeklasser SVLY een uitoverwinning in de eerste competitiewedstrijd.

Bij FC Rijnland werd het 1-3 door doelpunten van Rachid Tagmi (1-1) en Sean Valeriaan (2). De twee Haagse Oude Glorie (zaal)voetballers trainer Madjo Dewus en zijn assistent-trainer Raymond Rijntjes hadden hun elftal goed voorbereid op FC Rijnland, dat ze eerder voor de beker tegen de zaterdagtak van SVLY aan het werk zagen.

Ondanks een numeriek veldoverwicht van FC Rijnland was SVLY de betere ploeg. De aanval bleek de beste verdediging. SVLY bleef aanvallen en kreeg kansen. Onder aanvoering van met name Sean Valeriaan, Kevin Braber, Landito Valk en Rachid Tagmi streed het hele elftal als ??n blok voor iedere meter en de welverdiende overwinning.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant