M?xima bij uitreiking Huygensprijs

Actueel 28 keer gelezen

Voorburg - Dr. Martijn de Jong (30) ontvangt op donderdag 14 oktober de Christiaan Huygens wetenschapsprijs voor het vakgebied Economische wetenschappen.

Hij krijgt de prijs (? 10.000 en een bronzen beeld) voor zijn proefschrift dissertatie over de verzameling en analyse van crossnationale enqu?tedata en de ontwikkeling van methoden om deze te kunnen vergelijken.

De prijsuitreiking vindt plaats in de Oude Kerk in Voorburg. Sprekers zijn H.K.H. Prinses M?xima en dr. A.E.H.M. Wellink, president van De Nederlandsche Bank.

Belang proefschrift

Het onderzoek van Martijn de Jong draait om het opstellen van geschikte, landspecifieke meetinstrumenten om belangrijke marketingconcepten zoals klanttevredenheid, merkloyaliteit, productvoorkeuren, etc. accuraat te kwantificeren.

Hij bestudeerde de vergelijkbaarheid van data uit verschillende landen en ontwikkelde statistische methoden om gegeven antwoorden te kunnen vergelijken.

Dit maakt een beter gefundeerde analyse van consumentengedrag in verschillende landen mogelijk en vergroot de toepasbaarheid daarvan in marketingtheorie?n.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant