Tussenstop voor sponsorfietstocht Rett

Actueel 113 keer gelezen

Leidschendam - De Nederlandse Rett Syndroom Vereniging en The Rett Syndrome Association UK, organiseerden afgelopen weekend samen een sponsorfietstocht van 240 km, waarvan 94 km op Nederlandse bodem. Het sponsorbedrag komt ten goede aan Hersenstamonderzoek van Stichting Terre. Een tussenstop was er in Leidschendam.

Zaterdag 4 september startte de Engelse delegatie vanaf het hoofdkantoor van de Rett Syndrome Association UK in Luton. Vanaf daar fietsten de Engelse deelnemers naar Harwich. De volgende dag startte het Nederlandse traject vanaf Hoek van Holland.

Nederlandse fietsers versterkten de delegatie om gezamenlijk in Houtzaagmolen De Ster in Utrecht te finishen. De fietsers fietsten van de drukke stad naar het rustige platteland.

In Leidschendam werd een tussenstop gemaakt bij Grand Caf? De Gouden Tap van Sadik Eksi aan het Sluisplein 11. Er fietsten ook enkele bekende Nederlanders mee, waaronder Bas Muijs, bekend van GTST, Costa, Voetbalvrouwen, Pauwen en Reigers enz.

Rett Syndroom

Meisjes met het Rett Syndroom worden op het oog gezond geboren en ontwikkelen zich de eerste maanden voorspoedig. Op de leeftijd van 6-18 maanden stagneert hun ontwikkeling en vindt een terugval plaats als gevolg van een DNA-afwijking.

Het gevolg is dat zij na verloop van tijd zowel verstandelijk als lichamelijk gehandicapt raken. De hersenstam speelt een belangrijke rol bij deze meisjes. Onderzoek hiernaar wordt op dit moment alleen in Zweden uitgevoerd en is een individuele behandeling.

Met het geld dat wordt opgehaald met deze fietstocht kan het hersenstamonderzoek binnenkort ook in Nederland worden uitgevoerd. Meer informatie over het project ?hersenstamonderzoek? op www.stichtingterre.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant