Herinrichting sportparken

Actueel 85 keer gelezen

Voorburg - Wanneer er prestatieafspraken met sportparken over de herinrichting van de sportparken zijn gemaakt, komt wethouder Gregor Rensen hiermee terug in de commissie MA. Deze toezegging deed Rensen vorige week tijdens de vergadering van commissie Maatschappelijke Activiteiten. Zijn tweede toezegging is dat hij dan ook met nadere informatie komt over de sportparken Duivesteijn en Het Loo.

door Judith Poppema

Verder vroegen de commissieleden zich af of het college de vragen van de voormalige commissie Financien en Control, voldoende had beantwoord. Deze vragen werden indertijd gesteld om te onderzoeken of de accountant een vervolgonderzoek moest doen naar de buitensportzaken. Uitslag van de vorige week gehouden commissie MA is dat vijf fracties dit eerst willen overleggen met hun fracties. Twee fracties hebben geen behoefte aan een vervolggesprek.

Nog niet volledig

H. Aris (VVD) vindt dat er goede stap gezet is om op deze manier sportverenigingen en -stichtingen te besturen. ?Maar we moeten dit wel op een goede manier doen en dat is nog niet zakelijk genoeg vastgelegd?. Het is volgens haar logisch dat afspraken niet in gespreksverslagen maar in een contract worden vastgelegd.

Maar volgens N. Stemerdink (PvdA) heeft de wethouder al veel vastgesteld, zoals een huurcontract. ?Naar welke afspraken bent u dan specifiek op zoek?? Aris: ?Bijvoorbeeld wanneer hou je een evaluatiemoment en wat wordt van een stichting verwacht?.

Dus prestatieafspraken zodat het voor iedereen helder is welke afspraken zijn gemaakt.? Stemerdink is het met Aris eens. Maar zij heeft van wethouder Rensen begrepen dat hij binnenkort met prestatieafspraken komt. ?Is dat dan geen goed moment om te kijken of daar alles in staat??

Aris: ?Het is niet aan de raad om dit te beoordelen. Het college als uitvoerend orgaan moet afspraken met die stichtingen maken en een accountant en jurist moeten dit verder beoordelen. Nu als raadslid constateer ik dat het nog niet volledig is. Mijn voorstel aan het college is om te kijken welke afspraken er zijn en welke nog moeten worden gemaakt?.

Opnieuw bespreken met accountant

Rensen: ?Dat heb ik ook toegezegd. Er is al drie jaar overleg om deze afspraken vast te leggen. Maar het zijn zelfstandige stichtingen. Je kunt ze niet dwingen. Als we nauwe samenwerkings- of prestatieafspraken gaan maken ? en dat betekent ook weer verplichtingen voor de gemeente ?, dan voordat je het weet zit je jezelf in de staart te bijten.?

Volgens Rensen zijn de stichtingen bereid om weer opnieuw naar de prestatieafspraken te kijken. ?Maar suggereer niet dat wij in detail kunnen werken; dan hadden we het beter zelf kunnen doen?. Dat suggereert Aris ook niet, maar haar conclusie is dat het nu nog niet zakelijk genoeg gedaan is. ?Het kan beter?.

Aris tweede conclusie is dat zij behoefte heeft om dit opnieuw te bespreken met de accountant. Maar Rensen vraagt de commissie wel in overweging te nemen dat, als de commissie opnieuw in gesprek gaat met de accountant, het college ook opnieuw met de prestatieafspraken komt. ?Want dan wil ik ook alles opnieuw meenemen. Neem dit dus in uw beraadslagingen mee.?

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant