Wel of geen OV-knooppunt in Voorburg?

Actueel 64 keer gelezen

Voorburg - De gemeente Leidschendam-Voorburg presenteerde onlangs de plannen voor een ambitieus en kostbaar Openbaar Vervoer-knooppunt bij station Voorburg.

Voor de fractie van Gemeentebelangen aanleiding om met bewoners en ondernemers in het Oude Centrum van Voorburg het gesprek aan te gaan over deze plannen en de ontwikkeling van het Oude Centrum.

Op 15 september om 20.00 uur organiseert Gemeentebelangen een bijeenkomst om de meningen over de toekomst van het Oude Centrum en het OV-knooppunt te peilen.

?Het Oude Centrum van Voorburg is een prachtig historisch gebied, maar het lijkt wel of de gemeente daar verder weinig aandacht voor heeft,? aldus raadslid Frank Rozenberg van Gemeentebelangen.

?Er wordt al jaren gewacht op een ontwikkelingsvisie en bestemmingsplan, er is sprake van veel leegstand en als een bedrijf zich meldt om zich te vestigen dan lijkt het wel of dat wordt tegengewerkt door de gemeente (zoals bij de Albert Heijn aan de Parkweg)."

"De parkeerdruk zal door het verdwijnen van parkeerplaatsen bij het NS-station toenemen; dat is lastig voor bewoners, maar ook voor de ondernemers. Wel presenteert de gemeente een ambitieus en kostbaar plan voor een OV-knooppunt met een groots busstation om slechts twee buslijnen te bedienen. Een geplande parkeergarage gaat niet door.?

Gemeentebelangen is daarom benieuwd wat inwoners en ondernemers van de plannen (of het ontbreken daarvan) rond het Oude Centrum van Voorburg vinden. Wilt u daarover meepraten? Meldt u dan aan via netwerk@gblv.nl voor de bijeenkomst op 15 september, 20.00 (locatie volgt na aanmelding).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant