Veel ophef om weinig

Actueel 69 keer gelezen

Leidschendam - Een man die vorige week, samen met een andere man, is aangehouden voor het schieten met een luchtdrukbuks vindt dat er veel ophef is gemaakt over iets dat weinig voorstelde. Ook hekelt hij de berichtgeving in het persbericht dat de politie hierover liet uitgaan.

?De kop ?Schieten met luchtdruk wapens op openbare weg? doet suggereren dat wij op de openbare weg aan het schieten waren (wat strafbaar is). Wij bevonden ons echter op eigen terrein achter een gesloten hek, wat volgens de wet volkomen legaal is. Er zijn nooit kogeltjes van het terrein af geweest?, aldus D. van den Bergen.

?Wij zijn 2,5 uur opgesloten zonder verhoord te zijn. Hierna zijn wij weer teruggebracht en hebben wij de buksen gewoon teruggekregen omdat wij niks deden dat bij wet verboden is.? Ook de vermelding dat de mannen erg geschrokken waren van het feit dat zij zo'n ophef veroorzaakt hadden, slaat nergens op, volgens de man.

?Wij hebben geen ophef veroorzaakt, maar de politie z?lf. Zij hebben de hele buurt op stelten gezet, ik zat op dat moment rustig een sjekkie te roken op een tuinstoel. Wij zijn echter wel geschrokken van het feit dat er ongeveer 8 agenten in kogelvrij vest het terrein op stormden, waarvan 3 agenten hun getrokken vuurwapens op ons richtten. Op het moment dat de agenten het terrein op liepen hadden wij onze luchtbuksen niet eens in handen, maar lagen deze al geruime tijd opgeborgen.?

Het voorval is Van den Bergen echter niet in de koude kleren gaan zitten. Hij is bij de huisarts geweest voor kalmerende middelen en heeft contact met Bureau Slachtofferhulp. ?Het is niet niks om vuurwapens op je gericht te krijgen, kan ik u vertellen.?

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant