Vervanging brug Stompwijk uitgesteld

Actueel 55 keer gelezen

Stompwijk - De vernieuwing van de Hoge Brug over de Nieuwe Vaart start begin 2011. De gemeente Leidschendam-Voorburg wilde oorspronkelijk na de bouwvak 2010 beginnen met de werkzaamheden.

De vertraging is ontstaan door het uitlopen van de aanbestedingsprocedure. Aannemers die in aanmerking wilden komen voor deze klus, was gevraagd in hun aanbieding speciaal aandacht te besteden aan de bereikbaarheid tijdens de uitvoering.

E?n van de aannemers heeft een plan ingediend met een aanpak waarmee het werk minder overlast oplevert en de bereikbaarheid mogelijk het grootst is. De gemeente wil de verschillende aspecten van dit plan en de financi?le consequenties beoordelen om de aanbesteding te kunnen afronden.

Door de vertraging die hiermee is ontstaan, kan de aanleg niet direct na de zomer starten. Bewoners en ondernemers in de omgeving van de Hoge Brug willen liever niet dat uitvoering van het werk in het najaar en de winterperiode plaatsvindt.

De gemeente heeft de start van de uitvoering dan ook een half jaar uitgesteld tot februari/maart 2011. De brug is dan v??r de zomerperiode klaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant