Politie 32

Actueel 136 keer gelezen

Hagenaar steelt van jeugdige meisjes

Een gezellige zwempartij in zwembad De Fluit aan het Fluitpolderplein viel op donderdag 5 augustus omstreeks 16.30 uur voor twee 13-jarige meisjes bijna in het water.

De beide meisjes, afkomstig uit Stompwijk en Zoeterwoude hadden hun bezittingen, waaronder hun mobiele telefoon geborgen in een locker van het zwembad. E?n van de meisjes had de sleutel aan een plastic bandje om haar pols. Kennelijk is het bandje tijdens het zwemmen ongemerkt van haar pols gegleden.

Een 36-jarige Hagenaar vond de sleutel, opende de locker van de beide meisjes en nam daaruit beide GSM?s weg. Hij borg beide toestellen in zijn eigen locker, waarna hij met zijn gezin verder ging met zwemmen.

Aan de hand van opgenomen beelden werd de man herkend. Hij werd door agenten in het zwembad aangetroffen. Toen hij op de diefstal werd aangesproken, toonde de man berouw en bekende hij direct de diefstal.

De man moest mee naar het bureau en werd voor verhoor ingesloten. Hij kreeg een dagvaarding en moet zich later voor de rechter verantwoorden. De beide mobiele telefoons gingen terug naar de rechtmatige eigenaars. De twee 13-jarige meisjes waren dolgelukkig.

Man steelt nieuwe garderobe

De bedrijfsbeveiliging van het winkelcentrum Leidsenhage betrapte op donderdag 5 augustus omstreeks 20.45 uur een 53-jarige Hagenaar op winkeldiefstal. De man had vanuit een warenhuis bijna een complete garderobe aangeschaft en liep daarmee de winkel uit zonder die goederen op de gebruikelijke wijze aan de kassa af te rekenen.

De Hagenaar werd aangehouden en ingesloten in het politiebureau. De man bekende de diefstal gepleegd te hebben. Hij kreeg een proces-verbaal. De goederen zijn weer teruggegeven aan het warenhuis.

Meer politieberichten kwamen er deze week niet binnen door vakantie van de opsteller van de plaatselijke politieberichten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant