Band uit Hranice op Zomerfestival

Actueel 71 keer gelezen

Voorburg - Op zaterdag 29 augustus wordt op de Julianabaan en omgeving weer het traditionele zomerfestival gehouden. Ook traditie is het geworden dat er dan een groep dansers of muzikanten uit onze zusterstad Hranice uit Tsjechië optreedt.

Deze keer is dat van 14.30 tot 15.30 uur de H-band, die populaire jazz- en funkmuziek maakt die voor een breed publiek aangenaam in de oren zal klinken.

De muzikaal leider van onder andere deze band is al diverse keren hier in Voorburg gewest met verschillende muziekgezelschappen en heeft ook hier getoond dat hij op zijn gebied een groot vakman is. Diverse personen uit zijn ‘school’ hebben het tot nationaal en internationaal bekende musici gebracht en de muziekschool van Hranice levert regelmatig musici voor nationale orkesten.

Er is al gedurende vele jaren een uitwisseling gaande van groepen van Sint Caecilia hier uit Voorburg met de muzikale groepen in Hranice. Zo is de Workshop Oldtimers, een Dixieland Band eind juli van dit jaar met enige fans op bezoek geweest in Hranice. Hun optredens werden uitstekend bezocht en hun optreden op het centrale plein in Hranice tijdens het zomerfestival dáár heeft een record aan toehoorders gescoord.

Er is ook een stand ingericht, waar u informatie kunt krijgen over de drie stedenbanden die onze gemeente rijk is, met Temecula in de Verenigde staten van Amerika, Constantin Jeziorna in Polen en de onze met Hranice.

Cultuurpunt aanwezig met kortingsactie

Tijdens het Cultureel Zomerfestival op zaterdag 29 augustus vindt u op de informatiemarkt ook een stand van Cultuurpunt. Deze stand wordt gedeeld met initiatiefnemer van deze culturele website, namelijk Bibliotheek Leidschendam-Voorburg.

Bezoekers van de website www.cultuurpuntleidschendam-voorburg.nl kunnen deelnemen aan een prijsvraag. Deze is te vinden op een speciale actiepagina van Cultuurpunt, geldig van zaterdag 29 augustus t/m maandag 31 augustus. Hoofdprijs is een theaterbon ter waarde van € 15,- . Ook worden er vier theaterbonnen uitgeloot ter waarde van € 5,-.

Cultuurpunt biedt een digitaal platform van culturele informatie in Leidschendam-Voorburg. De website is een handige wegwijzer voor het vinden van een avondje uit in theater of voor het zoeken naar een adres uit het Leidschendams-Voorburgse verenigingsleven.

Ook biedt de website een overzicht van cursussen op gebied van bijvoorbeeld muziek, dans, kunstgeschiedenis, schilderen en tekenen. Diverse lokale beeldend kunstenaars exposeren in de digitale galerie. Organisatorenvan culturele activiteiten en cursussen kunnen deze gratis aanmelden op de website met behulp van een digitaal formulier.

Maandelijks verstuurt de redactie een digitale Uitladder naar belangstellenden. U kunt zich hiervoor opgeven per e-mail: cultuurpunt@bibliotheeklv.nl of bezoek de informatiestand tijdens het zomerfestival.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant