Bodem Voorburg-Noord nog verontreinigd

Actueel 102 keer gelezen

Voorburg - Uit een onderzoek dat milieukundig adviesbureau UDM heeft verricht naar bodemvervuiling van het binnenterrein omsloten door de Van Wassenaerstraat, Koningin Wilhelminalaan en de Van Sevenbergestraat, is gebleken dat de veronrreiniging (afkomstig van een voormalige wasserij) niet volledig is verwijderd.

Dit ondanks een eerdere sanering. Er zijn restverontreinigingen aangetroffen met vinylchloride. Deze vormen een potentieel risico voor de gezondheid en dienen gesaneerd te worden. Tevens zijn er in de bodem zware metalen en PAK gevonden; met name in de kinderspeelplaats en puinpaden. Hoewel deze geen actueel risico zouden vormen, wordt door UDM geadviseerd te saneren door de grond af te graven. Geadviseerd wordt om in de nabijgelegen tuinen geen voedingsgewassen te kweken.

Verder zijn er kleine stukjes asbesthoudend materiaal aangetroffen, puin, koolas en sintels. Over de uitkomsten van het bodemonderzoek wordt op woensdag 9 september van 20.00 tot 22.00 uur een informatieavond gehouden in wijkcentrum Driesprong aan de Van Faukenbergestraat in Voorburg.

De gemeente en het adviesbureau verstrekken dan nadere informatie en geven aan wat de vervolgstappen zijn. De GGD is aanwezig om eventuele vragen over de volksgezondheid te beantwoorden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant