Laatste stukje Damlaan dicht

Actueel 47 keer gelezen

Leidschendam - Het laatste, nog niet opgeknapte, stukje Damlaan tussen de Voorburgseweg en de Oude Trambaan is van woensdag 12 augustus tot begin september afgesloten voor al het verkeer. Dit weggedeelte krijgt dan nieuwe riolering en bestrating.

Het stuk Damlaan tussen de Oude Trambaan en het Damplein is al opnieuw ingericht. Hier ligt al de nieuwe bestrating in roodbruine gebakken klinkers. Met deze opknapbeurt krijgt de woon- en winkelstraat in Leidschendam-Centrum een uitstraling, die aansluit bij het historische karakter van het gebied. Het geeft een indruk van hoe het vernieuwde Leidschendam Centrum er straks komt uit te zien.

Winkels bereikbaar

De winkels en woningen zijn tijdens de werkzaamheden voor voetgangers bereikbaar via loopschotten. Het parkeerterrein aan de Oude Trambaan ligt op enkele meters lopen van dit deel van de Damlaan en men kan parkeren op het terrein aan de Rijnlandstraat (P2).

Autoverkeer vanuit de J.S. Bachlaan en Koningin Julianaweg wordt omgeleid via de Voorburgseweg, Dokter Van der Stamstraat en Oude Trambaan. Vanaf de Oude Trambaan kan het verkeer gebruik maken van het vernieuwde deel van de Damlaan en de andere routes door het centrumgebied.

Parkeren

Parkeren op de Damlaan is alleen nog mogelijk aan de rechterzijde. Er geldt een blauwe zone, waar met een parkeerschijf maximaal 1,5 uur geparkeerd mag worden. Dit geldt ook voor ontheffingshouders uit dit gebied. De ontheffing geldt alleen op het parkeerterrein aan het Molenpad. De politie en handhavers van de gemeente controleren regelmatig op het naleven van de parkeerregels. Het is niet toegestaan te parkeren langs de stoepen aan de andere kant van de weg; hier loopt het fietspad.

Op de Damlaan mag het gemotoriseerde verkeer voortaan alleen nog in de richting van het Damplein rijden. Fietsers mogen nog wel in beide richtingen rijden. Vanaf het Damplein ligt er voor fietsers richting Oude Trambaan een fietsstrook.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant