Keepstersprobleem dames RKAVV

Sport 37 keer gelezen

Leidschendam - Marcel van Es, trainer van RKAVV dames 1, heeft de noodklok geluid. Het eerste damesteam dat uitkomt in de 3e klasse, zit namelijk zonder keepster. Aan het einde van het afgelopen seizoen is de keepster Nada van Es (tevens dochter van de trainer) naar Ter Leede vertrokken).

De trainer dacht dit op te kunnen lossen door Laura Millenaar, die het afgelopen jaar in dames 2 in het doel stond, over te halen naar dames 1. Onlangs kreeg hij echter het bericht van Laura dat zij zwanger is en daarom het gehele komende seizoen niet kan spelen. “Voor haar persoonlijk natuurlijk geweldig, maar voor RKAVV een groot probleem”, aldus Van Es.

“Twee keepsters weg is voor de damesafdeling van RKAVV moeilijk op te vangen. Ik heb op dit moment dan ook geen opties en probeer te zoeken naar vervanging.” Dames 1 van RKAVV heeft een prima seizoen gedraaid in de 3e klasse en werd vijfde. Dit was een prestatie van formaat, want aan het begin van afgelopen seizoen kwamen de Leidschendamsen nog een klasse lager uit. Na enkele wedstrijden werd RKAVV vanwege de aansprekende resultaten in een hogere klas geplaatst.

Van Es hoopt met zijn dames dan ook dit jaar echt mee te kunnen gaan doen voor de bovenste plekken. Mits hij natuurlijk nog een vervangende keepster vindt. “Het vrouwenvoetbal groeit enorm in Nederland maar dat zie je nu met name bij de jongste meisjes. Daardoor vinden we nog moeilijk speelsters in de oudere leeftijden”, aldus Van Es.

Suggesties voor een nieuwe keepster zijn dan ook zeer welkom via tel. 06-34209941.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant