VVV doet nog mee dankzij VCC

Sport 60 keer gelezen

Voorburg - Het is spannend in de onderste regionen van de crickethoofdklasse. Hermes DVS, VVV, VCC, ACC en HBS zijn nog geen van alle veilig. VVV deed zondag goede zaken door meer vechtlust te tonen dan VCC. VVV zette een fraaie 231 neer. Ondanks 68 runs van Tim de Leede kwam VCC (189) daar niet in de buurt.

Door regen in de ochtend moesten de teams ruim een uur wachten. De wedstrijd werd ingekort naar 47 overs each. John Sist en Johann Claassens ontbraken bij VCC. Tamim Faqiri en Shehzad Anwar stonden in de basis. Net als in de wedstrijd tegen HBS kon VCC beschikken over Tim de Leede. Hij nam gelijk de eerste drie wickets, waardoor VVV op 50/3 kwam.

Na de val van het wicket van Wain (30) namen Sadiq (100) en Akram (52 not out) echter het heft in handen. Geholpen door matig vangen en slechte ground fielding tilden deze twee batsmen de score naar een solide 231 voor 4 uit 47 overs.

Een zware kluif voor VCC, zo zou blijken. De start van de innings was wederom goed, dankzij Rafi en Chaudry. Daarna kwam het vooral op de schouders van Tim de Leede terecht. Hij kreeg echter totaal geen steun van zijn partners. Batsmen als Kingma, Faqiri, Waseem Abbas en Kroonenberg waren niet bij machte hun wicket te bewaren, af en toe een single te drukken en De Leede de strike te geven.

Dat kwam door Rauf Wain, die fantastisch bowlde. Niemand had antwoord op zijn strakke legspinners en googlies. Dat hij uiteindelijk ook De Leede (68) caught behind kreeg, was dan ook verdiend. VCC 189 en Wain 6 wickets voor 20 runs.

Stand hoofdklasse:

1. Excelsior 14-21; 2. Quick Hg, VOC 14-19; 4. VRA 14-16; 5. HCC 14-14; 6. ACC, Hermes DVS 14-12; 8. Voorburg CC 14-11; 9. HBS, VVV 14-8. De nummers 9 en 10 degraderen rechtstreeks; de nummer 8 moet een play-off spelen tegen de kampioen van de eerste klasse.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant