Vervanging Hoge Brug Stompwijk

Actueel 39 keer gelezen

Stompwijk - De gemeente Leidschendam Voorburg is druk bezig met de voorbereidingen om de Hoge Brug over de Nieuwe Vaart in de Dr. Van Noortstraat in Stompwijk te vervangen.

De huidige brug dateert uit 1930 en voldoet niet meer aan de nu geldende eisen. In een eerder bericht op de gemeentelijke internetsite was al aangegeven dat de brug per direct was afgesloten voor zwaar verkeer. Inspectie gaf aan dat de brug dergelijk verkeer niet meer aan kan. De gemeente Leidschendam Voorburg had hiertoe besloten, omdat zij anders de veiligheid van de gebruikers van de brug niet langer kon garanderen.

Op dit moment vindt een uitgebreide inventarisatie plaats van alle aspecten rondom de Hoge brug zoals benodigde vergunningen, procedures maar ook wensen en eisen. Dus ook de inventarisatie van belanghebbende zoals bewoners, nutsbedrijven en andere overheden. In dit proces wordt de gemeente begeleid door ingenieursbureau IV infra. De komende periode zullen rondom de brug allerlei activiteiten en onderzoeken plaatsvinden die met die inventarisatie te maken hebben.

Ontwerp nieuwe brug

De Hoge Brug is in de Adviesraad Stompwijk aan de orde geweest. In september 2009 komt dit onderwerp in de Adviesraad terug. Tijdens die bijeenkomst worden enkele suggesties door de gemeente gedaan over het ontwerp van de nieuwe brug. Deze suggesties zijn wel gebonden aan bepaalde eisen en randvoorwaarden waar een dergelijke brug aan moet voldoen.

Nadat een ontwerp is gekozen wordt het plan uitgewerkt waarna de benodigde vergunningen zullen worden aangevraagd. Zodra de hele voorbereidingsfase is afgerond, waarin ook de benodigde vergunning zijn afgegeven, worden enkele aannemers benaderd om een prijsaanbieding aan te leveren. Dit zal vermoedelijk in december/januari plaatsvinden.

De vermoedelijke uitvoering staat dan gepland voor maart/april 2010 en zal ongeveer 4 tot 5 maanden in beslag nemen. Bij een dergelijk project is het helaas niet ongewoon dat het gehele traject van vergunningen, allerhande procedures en inventarisaties een jaar duurt. Voor vergunningen bijvoorbeeld zijn allerlei verplichte bezwaartermijnen voorgeschreven.Tijdens de voorgang van het project wordt de Adviesraad periodiek op de hoogte gehouden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant