Politie week 29

Actueel 76 keer gelezen

Vrouw mishandeld door ex-vriend

Een 35-jarige Voorburgse werd op dinsdag 7 juli in haar woning mishandeld door haar 32-jarige Haagse ex-vriend. De man belde bij haar aan, drong de woning binnen, pleegde vernielingen en mishandelde de vrouw.

De Hagenaar werd in de woning aangehouden en ingesloten in het politiebureau. De politie heeft proces-verbaal tegen de Hagenaar opgemaakt. Hij werd op woensdag 8 juli geleid voor de rechter commissaris.

Pool de cel in

Een 35-jarige Haagse Pool gedroeg zich op dinsdag 7 juli verdacht in het winkelcentrum Leidsenhage. De man legde goederen apart maar kort voordat hij de kassa’s leek te passeren, draaide hij zich om en legde hij de winkelartikelen terug in der schappen. Bij controle bleek de man een aantal boetes te hebben openstaan.

Daarnaast werd hij gezocht door de Poolse autoriteiten. In verband met een gepleegde diefstal en mishandeling moest hij nog 2 jaar gevangenisstraf ondergaan. De Pool werd aangehouden en in afwachting van zijn uitlevering ingesloten in het politiebureau.

Ruzie in de tram

Een ruzie tussen een aantal personen in de tram leidde op dinsdag 7 juli tot de aanhouding van een 39-jarige Leidschendammer. De man had een ijzeren staafje gepakt en daarmee een 26-jarige Hagenaar en diens 22-jarige Leidschendamse vriendin geslagen.

De Leidschendammer heeft aan het politiebureau een verklaring afgelegd, waarna hij werd ingesloten omdat hij nog enkele dagen celstraf tegoed had. De politie heeft proces-verbaal tegen de 39-jarige Leidschendammer opgemaakt.

Dronken vrouw op snorfiets

Een 45-jarige Leidschendamse reed op dinsdag 7 juli zo slingerend over de rijbaan van Gravin Juliana van Stolberglaan, dat politieagenten besloten haar direct te controleren en te laten blazen. De apparatuur wees uit dat de Leidschendamse veel te veel had gedronken waarop zij werd aangehouden.

Aan het politiebureau blies de vrouw 940 ug/l. De politie heeft het rijbewijs van de vrouw ingevorderd en proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Duitser jakkert over A4

Een 40-jarige automobilist uit Duitsland reed woensdagochtend op de A4 meer dan 190 km/u, terwijl 100 km/u is toegestaan. Politieagenten zagen de automobilist bij voortduring aan de linker kant van de A4 rijden en moesten alle zeilen bijzetten om de auto aan de kant te krijgen. De Duitser die kennelijk haast had kon zich niet legitimeren.

In het dashboardkastje werd een verboden wapen aangetroffen. Zowel de bestuurder als zijn 29-jarige passagier werden aangehouden. De 40-jarige Duitser kreeg een geldboete van bijna 1000 euro voor de snelheidsovertreding. Zijn 29-jarige passagier kreeg 150 euro boete. De auto werd aan beide mannen teruggegeven nadat de boetes waren betaald.

Onderzoek na aanrijding

Een 78-jarige Leidschendamse automobilist stapte na een cafébezoek in zijn auto aan de Sluiskant en reed achteruit het parkeervak uit. Hij botste daarbij met de achterzijde van zijn auto tegen een passerende auto, bestuurd door een 37-jarige Hagenaar.

Omdat de Leidschendammer in verband met een fysieke beperking niet in staat was om een blaastest af te leggen werd hij aangehouden en heeft hij aan het politiebureau een bloedproef ondergaan. In afwachting van de uitslag van het NFI zal bekeken worden of de politie proces-verbaal tegen de Leidschendamse automobilist opmaakt.

Winkeldiefstal met 'gevonden tas'

Een in Rusland geboren Rotterdammer werd op dinsdag 7 juli op heterdaad betrapt op winkeldiefstal. Een bedrijfsbeveiliger van het winkelcentrum Leidsenhage zag dat de man in een supermarkt enkele winkelartikelen in een geprepareerde tas stopte en daarmee de winkel verliet. De Rotterdammer werd aangehouden.

Aan het politiebureau bekende hij de diefstal gepleegd te hebben. Hij zou de tas in een trein hebben gevonden. Omdat de man niet over de vereiste identiteitspapieren beschikte werd de vreemdelingendienst ingeschakeld om de identiteit van de man vast te stellen. De politie heeft proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Winkeldiefstal

Een 57-jarige Voorburger werd op dinsdag 7 juli in een supermarkt aan de Koningin Julianalaan op heterdaad betrapt op winkeldiefstal. De man verdeelde de winkelartikelen en rekende een aantal goederen af. De rest stopte hij in een trolleywagen en verliet daarmee de winkel zonder die op de gebruikelijke wijze af te rekenen.

De man werd door een winkelmedewerker aangehouden en overgedragen aan de politie. De Voorburger werd ingesloten in het politiebureau. De politie heeft hem een geldboete opgelegd en proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Voorburger steelt broodkratten

Een medewerker van een supermarkt aan het Duindoorn betrapte woensdag 8 juli een 44-jarige man uit Voorburg die uit een vrachtwagen broodkratten wilde stelen. De man had al enkele kratten vast toen de medewerker hem naar zijn auto zag lopen. De Voorburger werd aangehouden en moest mee naar het politiebureau. Daar kreeg hij een proces-verbaal.

Celstraf voor gesignaleerde Leidschendammer

Een 23-jarige Leidschendammer deelde politieagenten op woensdag 8 juli mee dat hij zijn openstaande geldboetes van ongeveer 1000 euro niet kon betalen. De man werd daarop in zijn woning aangehouden en ingesloten in het politiebureau. Hij wordt de komende 16 dagen in hechtenis genomen. De geldboetes dienen op een later tijdstip alsnog te worden betaald.

Een 33-jarige Hagenaar onderging 5 minuten later hetzelfde lot. Hij reed zonder rijbewijs in een auto en bleek bij controle nog een geldboete te hebben openstaan. Hij kon de boete van 306 euro niet betalen. Hij zal de komende 4 dagen in de cel doorbrengen en kreeg een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs.

Bejaarde winkeldievegge

Een 79-jarige Haagse nam op woensdag 8 juli een potje crème weg uit een warenhuis in het winkelcentrum Leidsenhage. De vrouw haalde de crème uit de verpakking en stopte het potje vervolgens in haar jaszak. Daarnaast nam de vrouw twee digitale fotokaarten weg.

De Haagse werd aangehouden en bekende in het politiebureau de diefstallen te hebben gepleegd. Zij kreeg een geldboete opgelegd. De politie heeft proces-verbaal tegen de vrouw opgemaakt, waarna zij later die middag in vrijheid werd gesteld.

Voorburger aangehouden

Een 22-jarige Voorburger kreeg op donderdag 9 juli op zijn werk nabij Rotterdam te horen dat hij was ontslagen. Men deelde hem mee dat hij de auto van zijn werkgever achter moest laten en dat hij zo spoedig mogelijk thuis zou worden gebracht.

Na het aanhoren van dit slechte bericht rende de Voorburger naar de auto van zijn werkgever om daarmee vervolgens naar zijn woning in Voorburg te rijden. Daar stond de gealarmeerde politie hem al op te wachten. De Voorburger werd aangehouden. Hij kreeg een proces-verbaal voor verduistering in dienstbetrekking. Hij werd in de avonduren weer in vrijheid gesteld.

Dronken bromfietser raakt rijbewijs kwijt

Een 48-jarige bromfietser uit Willemstad is op vrijdag 10 juli zijn rijbewijs kwijt geraakt. De man reed slingerend over de rijbaan van de Laan van Nieuw Oosteinde. Bij controle bleek hij teveel te hebben gedronken.

Aan het bureau blies de bromfietser 460 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal. De man bleek ook nog een geldboete te hebben openstaan van 112,50 euro. Omdat hij deze boete niet kon voldoen werd zijn rijbewijs ingenomen. Hij heeft het politiebureau later die nacht te voet verlaten.

Politievrouw beledigd door Hagenaar

Een 19-jarige Hagenaar had zich op vrijdag 10 juli op de Veurse Achterweg kennelijk niet goed in bedwang. De jongen werd bekeurd omdat hij zonder verlichting op een fiets reed. Hij beledigde een politievrouw op grove wijze waarna hij werd aangehouden. De jongen kreeg toonde het politiebureau berouw. Hij kreeg een proces-verbaal en een geldboete van 500 euro opgelegd.

Vechtpartij na beledigende opmerking

Een beledigende opmerking leidde op vrijdag 10 juli op de Van Alphenstraat tot een vechtpartij waarbij zes personen betrokkene waren. Enkele personen kwamen daarbij behoorlijk gehavend uit de strijd.

Een 36-jarige Voorburger deed aangifte van mishandeling/openlijk geweld, waarna drie Voorburgers, in de leeftijd van 17, 18 en 20 jaar werden aangehouden. De 18- en 20-jarige werden na verhoor weer in vrijheid gesteld. De 17-jarige werd in verzekering gesteld. Hij wordt op maandag 13 juli geleid voor de rechter commissaris.

Leidschendammer aangehouden voor vernieling

Een 47-jarige Leidschendammer wond zich op vrijdag 10 juli behoorlijk op over de werklui, die een renovatieproject op de Prins Johan Willem Frisolaan uitvoerde. Hij deed vervelende uitlatingen en vernielde het balkonscherm van zijn buren.

Ook na zijn aanhouding ging de Leidschendammer door met het plegen van vernielingen. Hij beschadigde de celdeur in het politiebureau. De man kreeg voor beide vernielingen een proces-verbaal.

Politie zoekt getuigen overval

De politie zoekt getuigen van een overval op een avondwinkel aan de Bruijnings Ingenhoeslaan. Zaterdagavond 12 juli rond middernacht overvielen twee gemaskerde mannen de winkel en bedreigden de 33-jarige winkelier met een wapen.

Aangezien de man niet wilde meewerken aan de overval, vertrokken beide daders zonder buit in onbekende richting. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen van de overval. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen via tel. 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.

Politie voorkomt inbraak school

Politieagenten wisten zaterdagnacht 11 juli een inbraak in een schoolgebouw aan de Leenkamp te voorkomen. De agenten zagen drie personen lopen die zich verdacht gedroegen. Het drietal liep een schoolplein op en verdween daarna uit het zicht. Nadat de agenten breekgeluiden hoorden, besloten zij in te grijpen en werden twee meisjes (18 en 19 jaar) uit Leidschendam en Nootdorp aangehouden.

Zij hadden breekijzers en werkhandschoenen bij zich. De derde persoon, een 23-jarige Zoetermeerder wist aanvankelijk te ontkomen. Hij werd op een later tijdstip aangehouden. De politie heeft proces-verbaal tegen het drietal opgemaakt.

Hagenaar aangehouden voor huisvredebreuk

Een 42-jarige Hagenaar werd op zaterdag 11 juli aangehouden in een woning aan de Noordenburglaan. De man bevond zich tegen de wil van de bewoonster in de woning. Zij vorderde hem meermalen, in het bijzijn van nog enkele personen, de woning te verlaten.

Omdat hij daar geen gevolg aan gaf werd de politie ingeschakeld. De Hagenaar werd aangehouden en kreeg een proces-verbaal voor huisvredebreuk. Hij werd later die middag in vrijheid gesteld.

Vrouw mishandeld door ex

Een 43-jarige Hagenaar werd op zondag 12 juli aangehouden, nadat hij kort daarvoor zijn 38-jarige Voorburgse ex-vriendin had mishandeld en spullen in haar woning had vernield. De man zou haar, volgens de verklaring van de Voorburgse, al vaker hebben mishandeld.

Na de mishandeling zou de Hagenaar met de auto van de vrouw een aanrijding hebben veroorzaakt, waarna hij was doorgereden. De Hagenaar werd ingesloten in het politiebureau en in verzekering gesteld. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Gestolen drank

De bedrijfsbeveiliging van het winkelcentrum Leidsenhage wist op zaterdag 11 juli 2 personen aan te houden voor de diefstal van drank. Vanuit een supermarkt aan het Duindoorn werden door een 17-jarige Hagenaar enkele blikjes drank weggenomen. De jongen werd aangehouden en kreeg aan het politiebureau een proces-verbaal. E

en 51-jarige Haagse werd ook In dezelfde supermarkt aangehouden voor het stelen van drank. De vrouw verkeerde in beschonken toestand en werd eerst in een ziekenhuis behandeld, alvorens zij naar het politiebureau werd overgebracht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant