Voetbalschool Wilhelmus en Arsenal

Sport 114 keer gelezen

Voorburg - Voetbalvereniging Wilhelmus heeft voor het komend seizoen een samenwerkingsverband afgesloten met de Arsenal Soccer Schools uit Londen. Zondag 23 augustus zal Arsenal met een gratis clinic het concept "Play the Arsenal Way" lanceren voor alle regionale en door Wilhelmus gefaciliteerde jeugd.

Arsenal Soccer Schools is een onderdeel van Arsenal FC, de club van Oranje-international Robin van Persie. De overkoepelende organisatie van voetbalscholen heeft als doel jeugdvoetballers zich te helpen ontwikkelen naar persoonlijke doelen op sportief, sociaal-maatschappelijk en educatief vlak.

De Arsenal Soccer Schoolprogramma's zijn voor spelers van alle achtergronden, niveaus en sekse, ongeacht van welk team zij supporter zijn, die simpelweg een betere voetballer willen worden en nieuwe ervaringen willen opdoen. Die kans wil Arsenal Soccer School in samenwerking met Wilhelmus in de regio Groot Den Haag graag bieden, tot aan het magische Emirates Stadion toe, want binnen dit concept hoef je daarvoor geen "talent" te zijn.

Het concept "Play the Arsenal Way" wordt toegepast binnen de jeugdopleiding van Arsenal FC en is verfijnd om wereldwijd in 24 landen spelers recreatief en competitief te ontwikkelen, puur op basis van hun passie voor de sport. Met allemaal dezelfde standaard.

Op zondag 23 augustus krijgt de regionale jeugd de unieke kans om geheel kosteloos kennis te maken met Arsenal. Er zal, tussen 9 uur 's morgens en 12 uur ’s middags, een clinic aan alle deelnemers de methode "Play the Arsenal Way" worden gedemonstreerd; een op totaal voetbaltechnisch vlak gerichte training.

Dit wordt gedaan door trainers die allemaal opgeleid zijn door Arsenal. Vanaf september zal de Arsenal Soccer School Wilhelmus modules van veertien weken beschikbaar stellen voor spelers van 6 tot en met 16 jaar. Maar dat is nog niet alles. Arsenal FC vindt het belangrijk dat daar waar een Arsenal Soccer School wordt gehouden zij zelf ook aanwezig zijn.

Zo zal vanuit de jeugdopleiding van Arsenal FC de Arsenal filosofie onder anderen aan trainers van Wilhelmus worden bijgebracht. Het sportcomplex Westvliet in Voorburg zal 23 augustus voor deze Arsenal Clinic "Back to School" geheel Arsenal uitstralen.

Aanmelden voor deelname aan de gratis clinic of meteen voor de Wilhelmus Soccerschool kan via de site van Wilhelmus (www.vvwilhelmus.nl) worden gedaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant