Vlietpop trekt ruim 20.000 bezoekers

Actueel 229 keer gelezen

Leidschendam - De 25e editie van het jaarlijkse, gratis toegankelijke, Vlietpop festival is een groot succes geworden. Naar de schatting van de organisatie bezochten ongeveer 20.000 - 25.000 mensen het festival, dat ook dit jaar weer werd gehouden in het Zijdepark in Leidschendam.

Vlietpop was voor het eerst een tweedaags festival. De organisatie had voor de jubileumeditie een extra feestavond georganiseerd. Zowel vrijdag- als zaterdagavond werkte het weer prima mee, zodat de organisatie kan spreken van een zeer geslaagd jubileum. Directeur Rob Folkers: "Echt een topweekend. Een volle tent, goede sfeer en de bands waren geweldig. Wat wil je nog meer!"

Vrijdag om 18:00 uur trapte de Leidschendamse Bluesband af. Een leuk feestje voor de echte Leidschendammers. Na deze leuke openingsact mochten de Stud Muffins aan het Leidschendamse publiek laten zien waarom zij afgelopen jaar Serious Talent 2008 op 3FM waren. Stud Muffins is een echte popband met een vleugje soul, waar Nederland nog veel van gaat horen.

De 25e editie bleef ook bij de gemeente Leidschendam-Voorburg niet onopgemerkt. De organisatie van Vlietpop, alle vrijwilligers en in het bijzonder voorzitter Rob Folkers werden in het zonnetje gezet door burgemeester Van der Sluijs uit Leidschendam-Voorburg.

Na deze felicitaties barstte het feest pas echt los. BZB (Band Zonder Banaan) betrad het podium en zweepte het publiek flink op. Na BZB was het de beurt aan de Memphis Maniacs. De heren switchten vlekkeloos over van rustig naar keihard. Hun unieke combinatie tussen nummers van vroeger en nu, gegoten in de Memphis Maniacs Mash Up vorm, waren een genot om naar te luisteren en te kijken.

Het laatste uur zorgden de heren van The Alternative Henk's voor een waardige afsluiting van dit feest. Overigens bleef het achterste deel van de tent vrij leeg, waardoor het er op leek dat de vrijdagavond niet heel druk bezocht werd.

Klik hier voor meer foto's

Gezellig tweede dag

Zaterdag was het echt festivalweer, dus prima basis voor een gezellige – en drukkere - tweede dag. Toen de jonge Haagse band, Starcatcher de dag opende was er helaas nog weinig publiek, maar de heren gaan zeker voor groter publiek spelen met het talent dat ze hebben. Daarna was het de beurt aan de winnaar van de Vlietpopslag: Spotrockers. Zij zweepten het publiek in een paar minuten helemaal op en zorgden vroeg op de dag al voor veel beweging en meezingende mensen in de tent.

Aan de band Shoo-Gar moest het publiek even wennen, maar gedurende het optreden steeg het enthousiasme. Daarna was het tijd voor het echte Haagse geweld met Rebelstar. De Haagse heren zorgden ervoor dat het publiek even ouderwets (hard) kon rocken. Samen met de erna optredende Haagse talenten The Levi's lieten zien dat Den Haag nog steeds een bron van goede bands is.

De Osdorp Posse zorgde met hun hardcore rap voor een dampende en springende tent. De band is bezig met de afscheidstour, maar knalt nog steeds met veel energie en beweging. HIT Me TV gaf Leiodschendam een hele andere muziekshow, maar van hun indierock genoten de mensen wel. Het was voor de band jammer dat veel bezoekers buiten de tent even aan het eten waren.

Om nooit te vergeten

Dat deerde de Bazzookas niet. Binnen of buiten de tent, hier kon het publiek niet omheen. Alle knallers van Van Katoen werden in een Ska-jasje door de tent heen gedenderd door frontman Bazz, die ervoor zorgde dat bijna niemand stil bleef staan.

The Fabulous Wannabeatles kregen zowel de ouders als jonge bezoekers aan het zingen en een klein uur lang werd de tent omgetoverd in een Beatles-feest.

De afsluiter Voicst was de afsluiter die Vlietpop 2009 verdiende. Met een enthousiasme waarvan zelfs de mensen achterin gingen bewegen, zweepte zanger Tjeerd Bomhof het massaal toegestroomde publiek op. De set vloog voorbij en na afloop klonk luid het "We want more."

Na één toegift ging de live-muziek echter over in het feestgewoel met de DJ's Ferry & KB. De 25e editie van Vlietpop was er één om nooit te vergeten.

Klik hier voor meer foto's

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant