Kaartverkoop ‘Zomertijd’ gestart

Actueel 66 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Vanaf 10 juli gaat het zomerprogramma van WoeJ voor 55-plussers weer van start onder de naam ‘Zomertijd’ (voorheen o.a. Zomerschool en Zomergevoel). Afgelopen maandag is in alle wijk- en dienstencentra (WDC) in Leidschendam-Voorburg de kaartverkoop gestart voor de meer dan 20 activiteiten in het kader van de Zomertijd, die in dit geval ruim een maand duurt.

In samenwerking met de coördinatoren in de vier wijk- en dienstencentra hebben Margreet van der Molen en Maureen Engels een aantrekkelijk programma in elkaar gezet. De activiteiten zijn bestemd voor alle oudere inwoners van Leidschendam-Voorburg, eventueel met een metgezel.

“Het is dus één programma met activiteiten in alle vier wijk- en dienstencentra, waar iedereen aan kan deelnemen”, aldus Margreet van der Molen. De zomeractiviteiten zijn al meer dan 15 jaar geleden in het leven geroepen voor ouderen, die vaak niet meer op vakantie gaan, terwijl veel andere activiteiten stilliggen en vrienden, familie en bekenden zelf wel op vakantie zijn.

Om te voorkomen dat zij in die periode in een sociaal isolement raken, wordt voor hen van alles georganiseerd, zoals workshops, lezingen en uitstapjes.

Swingende start

Zomertijd gaat op 10 juli van start met een feestelijke avond met muzikale ondersteuning door de swingende Frits Landesbergen Big Band. Dit orkest heeft haar roots in de traditionele swing van de grote orkesten uit de jaren ’50 en ’60.

Zij spelen originele arrangementen van Count Basie, Woody Herman, Duke Ellington, Sammy Nestico, Bill Holman en Frits Landesbergen. Tijdens de avond worden smakelijke exotische hapjes verzorgd door de Stichting Kleurwerk. Wethouder Eppe Beimers opent het feest en daarmee ook Zomertijd 2009.

Afwisselend programma

Er is gezorgd voor een heel afwisselend programma”, aldus Maureen Engels. Veel gezellige dingen met eten muziek en daagjes uit.” Zelf vindt ze heel veel dingen leuk, maar zaken die er wat haar betreft echt uitspringen zijn, naast het openingsfeest, de kookworkshop van de Stichting Kleurwerk (WDC Noord) het Schuitjevaren op dinsdag 21 juli (vanuit De Schuitejager), de high tea op 28 juli (WDC Noord), het uitstapje naar het Humanitas Herinneringsmuseum in Rotterdam, de Spaanse avond op vrijdag 7 augustus ((Oranjehoek), het daagje uit naar de Paardenmelkerij en de Kagerplassen en de afsluitende barbecue bij De Schuitejager.

Maureen: “Tijdens de kookworkshop leer je kennismaken met de Marokkaanse, Turkse of Afghaanse keuken; dus dat wordt lekker eten. Het Schuitjevaren is een vaartocht van anderhalf uur over de oude trekschuitroute op de Vliet vanaf de Bierkade in Den Haag, terug naar De Schuitejager. Onderweg vertelt een gids allerlei wetenswaardigheden. Afgesloten wordt met een hapje en een drankje.”

Tijdens de high tea op dinsdag 28 juli zijn er allerlei zoete en hartige hapjes en komt ook een buikdanseres optreden. De Spaanse avond op 7 augustus in de Oranjehoek wordt echt een avondje uit in Spaanse sferen. Met lekker eten, muziek door de band Andalusië, dansen, een salsa workshop door Ricky Sudarmo en Spaanse tapas maken onder leiding van culinair createur Eddy Belwinkel.

De barbecue waarmee op 14 augustus wordt afgesloten bij De Schuitejager vindt plaats op het terras met uitzicht over de Vliet, met muziek door John Fortuin.” Verder zijn er creatieve workshops zoals beeldhouwen, ikebana, kleurenanalyse en creatief schrijven. U kunt samen met leeftijdgenoten in gesprek over succesvol ouder worden en actief meedoen met diverse dans- en beweegactiviteiten.

Krantje met programma

Alle activiteiten staan ook in een Zomertijd-krantje dat verkrijgbaar is bij de bibliotheken, verzorgingscentra, de servicecentra van de gemeente, bij Florence, in de wijk- en dienstencentra zelf in de Zorgwinkel enz. De 65-plussers in de gemeente hebben deze krant al in de bus gekregen.

Kaarten voor alle activiteiten, waar deze ook plaatsvinden, kunnen tijdens kantooruren worden gekocht bij de vier wijk- en dienstencentra van WoeJ. Dit zijn in Voorburg WDC De Groene Loper, Van Royenstraat 2 en WDC Oranjehoek in de Oranje Nassaustraat1 en in Leidschendam WDC De Schuitejager, Scheepswerf 18 en WDC Noord, Duivenvoorde 262.

De kaarten kunnen in principe tot een week voor de activiteit worden gekocht, maar vol is vol. Men kan zich niet telefonisch aanmelden of reserveren. De kaarten dienen contact te worden afgerekend.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant