Grote opkomst Veteranendag

Actueel 62 keer gelezen

Leidschendam - Daags voor de Landelijke Veteranendag vond vrijdagmiddag een plaatselijke Veteranendag plaats in een tent op het parkeerterrein bij Leidsenhage.

“Dat een lokale invulling van deze dag bestaansrecht heeft, bewijst de hoge opkomst vandaag wel”, aldus burgemeester Van der Sluijs in zijn openingstoespraak. Het overgrote deel van de 500 veteranen had namelijk gehoor gegeven aan de uitnodiging. En dat ondanks de hitte in de tent. De burgemeester gaf dan ook het advies om de colberts, al dan niet behangen met allerlei onderscheidingen, uit te trekken.

De Voorburgse Libanon-veteraan Erik Kuiper gaf een toelichting op de activiteiten van het Veteraneninstituut en met name op het project ‘Veteraan in de klas’. Dit is een onderwijsproject bedoeld voor leerlingen van groep 8 van het basisonderwijs en voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Na dit officiële gedeelte was er voor de veteranen ruim gelegenheid voor onderlinge contacten en het uitwisselen van hun ervaringen. Met de Veteranendag in Leidschendam-Voorburg wil ook de gemeente uiting geven aan de maatschappelijke erkenning en waardering van de inspanningen die de veteranen in opdracht van politiek en samenleving hebben geleverd en van de offers die daarbij werden gebracht bij verschillende missies in oorlogsgebieden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant