Onderzoek naar verkeerslawaai N14

Actueel 152 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De gemeente heeft TNO Delft opdracht gegeven onderzoek te doen naar geluidbeperkende maatregelen bij de twee kruisingen, Hraniceplein en Temeculaplein, met rijksweg N14.

Na aanhoudende klachten van omwonenden heeft Leidschendam-Voorburg vorig jaar geluidonderzoek laten uitvoeren. Daaruit bleek dat de geluidbelasting bij een aantal flatwoningen aanzienlijk hoog is. Hoger dan de prognoses bij de aanleg van het Sijtwendetrac? destijds uitwezen.

Door dit hoge geluidniveau vindt de gemeente een vervolgonderzoek op korte termijn noodzakelijk. Dit onderzoek van TNO moet de precieze oorzaken in beeld brengen en leiden tot een overzicht van maatregelen die kunnen bijdragen aan het verminderen van het verkeerslawaai.

De uitkomsten van het onderzoek verschijnen komend voorjaar. Rijkswaterstaat is als wegbeheerder eerstverantwoordelijke voor de geluidbelasting die de weg veroorzaakt.

Zodra de uitkomsten van het onderzoek bekend zijn, willen burgemeester en wethouders dan ook overleg met het ministerie van Verkeer en Waterstaat om te bezien welke geluidwerende maatregelen uitgevoerd kunnen worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant