Herenstraat in Dickens-stijl

Actueel 214 keer gelezen

Voorburg - Wie kent ?A Christmas Carol? niet. Het beroemde verhaal van de Britse schrijver Charles Dickens. Het boek verscheen in 1843, maar was waarschijnlijk de grondlegger van de idee?n dat het pas echt Kerst is, wanneer er sneeuw ligt.

Deze idyllische tafereeltjes zult u aankomende zondag 13 december in de Voorburgse Herenstraat weer kunnen aanschouwen. U waant zich weer in het jaar 1843. Groep 8 van de Lusthofschool in Voorburg zingt voor u gekleed in Dickens-stijl de mooiste kerstliederen.

Hierbij worden zij begeleid door de Kerstmannenband van St. Cecilia. Geheel in stijl zal de Kerstman op deze zondag aanwezig zijn om verantwoorde, gezonde lekkernijen uit te delen.

De hapjes en de drankjes voor deze groep worden gesponsord door Latin Flavour. Van 12.00 tot 17.00 uur zijn de winkels in ?t Historische Centrum geopend, zodat u direct de kerstinkopen kunt doen.

Koopzondag en lichtjesavond

Op zondag 20 december heeft u nog een mogelijkheid om de laatste kerstinkopen te doen. Ook deze zondag zullen de winkels in het oude centrum van Voorburg de deuren voor u openen van 12.00 tot 17.00 uur.

Verder wordt op Kerstavond traditiegetrouw de Lichtjesavond georganiseerd in Voorburg. Op donderdag 24 december om 17.00 uur zullen de straatlantaarns doven en ook de elektrische verlichting van de bedrijven en bewoners zullen uit worden gedaan. Het mooie historische centrum wordt dan magisch verlicht door tienduizenden kaarsjes en kinderen met lampionnen.

Dit jaar wordt de sfeer van weleer weer terug gehaald in oude centrum en zullen de ondernemers nog meer hun best doen om de etalages een fabelachtige kerstuitstraling te geven. Volgende week leest u er meer over of kijk alvast op www.voorburgcentrum.nl. Hier kunt u zich ook inschrijven voor de nieuwsbrief.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant