ROC Mondriaan Leidschenveen geopend

Actueel 262 keer gelezen

Leidschenveen - Vorige week donderdag 3 december was de feestelijke offici?le opening van het tijdelijke gebouw van ROC Mondriaan in Leidschenveen. De opening werd verricht door de Haagse wethouder Sander Dekker, samen met enkele studenten die een nieuwe naam hadden bedacht voor de kantine van het gebouw.

De welzijnsopleidingen en de juridische opleidingen van ROC Mondriaan in Den Haag zijn al sinds 26 oktober gevestigd in Leidschenveen. Er is tijdelijke huisvesting gerealiseerd aan de Henry Faasdreef 194, naast het CBS-kantoor en het 's Gravendreef College.

Het is een prachtige school in twee lagen met een fraaie kantine in het hart van het pand. In totaal gaan zo'n 1500 studenten van ROC Mondriaan sinds anderhalve maand in Leidschenveen naar school en werken er zo'n 150 docenten/medewerkers.

Ondanks de tijdelijkheid is de huisvesting van hoog niveau en van alle gemakken voorzien om goed onderwijs te kunnen verzorgen. Er zijn specifieke leervloeren per opleiding en een muzisch creatief centrum.

Het ziet er bovendien heel kleurig uit door de verwerking van de primaire Mondriaankleuren in de gevel. Die felle kleuren komen ook binnen terug. ROC Mondriaan bouwt in Leidschenveen ook een definitief schoolgebouw dat in 2012 klaar zou moeten zijn.

Naam voor kantine

Tijdens het openingsfeest haalde onderwijswethouder Sander Dekker, tevens stadsdeelwethouder voor Leidschenveen/Ypenburg, twee van de drie studentes naar voren die de fraaiste namen voor de kantine hadden verzonnen. Het werd uiteindelijk 'De Pitstop', de naam die Jennifer had bedacht.

Zij ontving als prijs een fraaie Ipod. De studentes onthulden samen met de wethouder het naambordje van de kantine en daarmee was de opening verricht. Een paar demonstraties zang en muziek van studenten van andere vestigingen van Mondriaan maakten het feest compleet.

De school kan er voorlopig een jaar of drie tegenaan in het tijdelijke gebouw. Intussen wordt de nieuwbouw gerealiseerd, tussen de stadsboerderij en het station, aan de andere kant van de spoorlijn.

Er waren dans- en muziekoptredens tijdens het openingsfeest (foto: Telstar).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant