Voetbalresultaten Leidschendam-Voorburg

Sport 110 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De voetbalwedstrijden van Forum Sport, Stompwijk ?92 en Wilhelmus (za.) werden afgelopen weekend afgelast vanwege de slechte gesteldheid van de velden. Tonegido (heren en vrouwen) en Wilhelmus wonnen en SEV en RKAVV speelden gelijk.

Verdiende volle winst Tonegido

Hoofdklasser Tonegido won zondag thuis na een 0-2 tussenstand tot de laatste tien minuten met 3-2 van Argon uit Mijdrecht door doelpunten van Steve Escalona, Michael Heutink (strafschop) en Prince Sandhu.

Op basis van de hele wedstrijd vond trainer Carlos Roeleveld dat de Voorburgers de overwinning verdiende. ?We hebben goed gespeeld en 100% kansen gekregen, maar zelfs tegen negen man in de slotfase was ik er niet gerust op. Het risico van een speler doorschuiven kon niet.?

De aansluitingstreffer van Escalona deed wonderen. Roeleveld: ?Een toevallig doelpunt, maar toen ging het ineens lopen. We konden druk zetten. Meer was niet nodig. Deze overwinning was voor de club, de spelers en niet in het minst voor mij meer dan welkom.?

Zondagavond zat Roeleveld er thuis dan ook tevreden bij. ?De koffie die ik nu drink smaakt een stuk lekkerder. Mijn jonge en onwennige elftal heeft het niet goed uitgespeeld, maar daar heb ik het dinsdagavond wel met ze over. De drie punten zijn nu belangrijker.?

Improviseren

Door de afwezigheid van Ch? Jenner, Prince Addai, Yrishar de Nobrega (allen geschorst), Yannick Blom (rug), Justin Schuit (knie), Mahjoub Matlouti (lies), doelman Gianni Kamperveen (knie) en Sahin Kalkanoglu (hernia) moest Roeleveld improviseren met zijn opstelling.

Hierin was opvallend een plek ingeruimd voor Rewien Malaha (38), die meteen aanvoerder was. ?Hij heeft heel goed gespeeld?, aldus Roeleveld, die Malaha als een volwaardige selectiespeler beschouwt. ?Rewien is op leeftijd en niet meer zo snel, maar liet in de voorbereiding al zien dat hij er nog steeds voor gaat. Het is top dat hij zo positief is gebleven. Hij heeft de pech dat hij andere verdedigers en middenvelders voor zich moet dulden.?

Een overwinning had Tonegido echt nodig. Volgens Roeleveld zat het elftal er al eerder dichtbij. ?Ik heb je al vaker gezegd dat ik de onderlinge verschillen tussen de clubs in de hoofdklasse A niet zo groot vind. Vorige week en twee weken geleden speelden we beter. Deze winst was ??n van onze mindere wedstrijden.?

Wilhelmus (zo.) virtueel tweede

Tweedeklasser Wilhelmus won zondag in Pijnacker weinig overtuigend van Oliveo. Het werd 1-2 door twee doelpunten van de routinier Brian Moen voor rust. Doelman Steven Verstraten moest tussendoor handelend optreden op een vrije trap richting kruising van Bj?rn Raven (ex-Wilhelmus).

Na de 1-2 moest Wilhelmus alert blijven. Aan de andere kant zag Tieme Kamphuis een omhaal van hem door de Oliveo-goalie worden gepareerd. Trainer Harold Tjaden reageerde alleszeggend en kort op www.haaglandenvoetbal.nl naar aanleiding van de overwinning met matig voetbal. ?Rot maar vlot.?

Lucky RKAVV

Eersteklasser RKAVV speelde zondag thuis met 1-1 gelijk tegen TOGB uit Berkel Rodenrijs. In de slotfase van de wedstrijd werd het 0-1, waarna het door een schermutseling in het publiek onrustig werd op de Kastelenring en het spel even moest worden stilgelegd.

Diep in blessuretijd zorgde Sander van Akkeren voor 1-1 na vermeend buitenspel. ?Dat kan op het randje zijn geweest?, zegt trainer Bas Steffens, ?maar daarvoor waren er enkele discutabele vlagsignalen. De scheidsrechter liet zijn assistent-scheidsrechter van TOGB dit keer staan.?

Op basis van de hele wedstrijd verdiende RKAVV minstens een punt. ?Tot aan het 16-metergebied speelden we heel goed.?

Hotseknotsebegoniavoetbal SEV

Vierdeklasser SEV speelde zaterdag met 2-2 gelijk op het kleine kunstgras hoofdveld bij SVOW in Weteringbrug. Michael Bruce (0-1) en Nicky Rapmund (1-2) zorgden voor de pauze voor de doelpuntenproductie van de Leidschendammers.

Na rust werden drie doelpunten van SEV terecht afgekeurd wegens buitenspel (2x) en het even eerder toekennen van een vrije trap in plaats van het toepassen van de voordeelregel. Recht op een overwinning hadden beide ploegen niet volgens trainer Dick Hooning.

?Er werd van beide kanten veel strijd geleverd op het natte en spekgladde kunstgras. SVOW was fysiek verrassend sterk. De wedstrijd kon alle kanten op. Voor de neutrale toeschouwer was 2-2 terecht. Er is hard voor gewerkt.?

Toch overheerste bij Hooning een wrang gevoel. ?Robbert de Groot scoorde een prachtig doelpunt met zijn hoofd op een voorzet van Robert Uldiwa, op wie na zijn voorzet een overtreding werd gemaakt. De scheidsrechter floot helaas voor een vrije trap. De drie punten waren welkom geweest.?

Joey Crawford en Shekeb ?Alex? Arghandiwal begonnen op de bank. Ze waren te laat op de wedstrijdbespreking. Hooning: ?En dan moet je ze als trainer heel stoer niet opstellen, terwijl het twee van mijn betere spelers zijn. Je moet soms helaas consequent zijn. Anders is het hek van de dam.?

Vrouwen Tonegido winnen derby

Landelijk vrouwen eersteklasser Tonegido won zondag thuis de regioderby van DWO uit Zoetermeer met 2-0 door doelpunten van Angela Schweinsberg voor rust en van invaller Nina Raphaella na rust.

Raphaella ontving tevens twee gele kaarten en moest dus voortijdig het speelveld verlaten. Ditzelfde overkwam een speler van DWO, die rechtstreeks rood kreeg.

Door dit resultaat nestelde Tonegido zich onderin de middenmoot op de zevende plaats net boven DWO, dat nu twee punten minder heeft. Van de degradatiegevarenzone werd (voorlopig?) afstand genomen.