Workshopmiddag Maatschappelijke Stage

Actueel 86 keer gelezen

Voorburg - Scholieren van het Voorburgse Gymnasium Novum kregen woensdag 2 december een workshopmiddag over de Maatschappelijke Stage. Na een spectaculair optreden door de Brassband Brass Eternity Music opende wethouder mevrouw van Baalen de middag.

Tijdens de workshopmiddag gaven verschillende stageaanbieders workshops, waardoor de scholieren een goed beeld konden krijgen van de diversiteit aan mogelijkheden. Het was de bedoeling om leerlingen op deze manier enthousiast te maken om aan de slag te gaan.

De workshops werden onder andere verzorgd door het Rode Kruis, de politie en het Stadsmuseum Leidschendam-Voorburg. Het evenement werd georganiseerd door NJR (Nationale Jeugdraad) en het Vrijwilligerspunt (makelaar Maatschappelijke Stage).

Een ander blij maken

Leerlingen in het voortgezet onderwijs moeten vanaf 2011 verplicht Maatschappelijke Stage (MaS) lopen. NJR organiseert in opdracht van het ministerie van OC&W landelijk evenementen om leerlingen hierover te informeren, hen de weg te wijzen naar aansprekende klussen en te stimuleren om de keuze voor een stage z?lf te maken.

NJR wil leerlingen laten zien dat maatschappelijke stage eigenlijk heel makkelijk is: ?Je kiest wat jij leuk vindt en doet daarmee iets goeds voor een ander. Of je nu internetles geeft aan ouderen, helpt klussen bij een kunstenaarsatelier of een voetbaltoernooi organiseert voor kinderen uit de buurt. Het geeft jou een goed gevoel en het maakt een ander blij!?

Het Vrijwilligerspunt is Stagemakelaar en bemiddelt tussen de vraag en het aanbod op het gebied van de Maatschappelijke Stage in de gemeente. Leerlingen kunnen zich inschrijven via www.maspunt.nl op stages.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant