Resultaten jeugdmonitor gepresenteerd

Actueel 97 keer gelezen

Voorburg - Komend jaar neemt de gemeente Leidschendam-Voorburg haar jeugdbeleid onder de loep. In samenwerking met onderzoeksbureau I&O Research is hieraan voorafgaand de huidige staat van de jeugd onderzocht in de Jeugdmonitor 2008. De resultaten van dit onderzoek werden woensdag 2 december gepresenteerd aan bestuurders en beleidsmedewerkers in de jeugdketen.

De gemeente Leidschendam-Voorburg ontvangt ieder jaar van maatschappelijke partners diverse gegevens over jeugdigen. Deze worden echter versnipperd over rapporten, registraties en jaarverslagen aangeleverd. Hierdoor was het tot nu toe moeilijk om een eenduidig beeld te krijgen van de jeugd(problematiek) in de gemeente.

Met behulp van de Jeugdmonitor 2008 worden verbanden tussen deze gegevens gelegd en conclusies getrokken, welke de basis vormen voor nieuw beleid. In de eerste uitgave van de jeugdmonitor is een groot aantal gegevens uit 2008 verzameld over de jeugd in de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Naast algemene kenmerken van de jeugd wordt ingegaan op verschillende onderwerpen die te maken hebben met jeugd zoals onderwijs, werk en inkomen, gezondheid en zorg, veiligheid en vrije tijd.

De Jeugdmonitor 2008 geldt als het ware als nulmeting voor ?hoe het gaat? met onze jeugdigen. Door jaarlijks deze gegevens in kaart te brengen kunnen op termijn trends en ontwikkelingen worden gesignaleerd die vervolgens input bieden voor het jeugdbeleid.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant