Gemeente start met plasticinzameling

Actueel 72 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De gemeente start met het gescheiden inzamelen van plastic verpakkingsafval. Er worden of zijn op diverse milieuparkjes bovengrondse containers geplaatst, speciaal voor het gescheiden inzamelen van plastic afval.

Afval op een milieubewuste manier inzamelen en verwerken is een uitdaging die de gemeente graag aangaat. Deze week wordt het startsein gegeven voor de plasticinzameling.

Gescheiden inzamelen van plastic verpakkingsmateriaal is beter voor het milieu. De recycling van plastic afval levert de grondstof op voor nieuwe plastic verpakkingen. Maar ook voor de productie van andere artikelen zoals vloerbedekking, tennisballen, automaterialen, golfballen en fleecekleding.

Zo worden natuurlijke bronnen gespaard. Ook hoeft er bij een goede afvalscheiding minder afval verbrand te worden en minder verbranding betekent een lagere CO2-uitstoot. Daarnaast betekent het gescheiden aanbieden van plastic verpakkingsafval een afname van de hoeveelheid restafval. Dat scheelt dus ruimte in de afvalbak.

Wat wel en wat niet?

Het is voor de recycling van belang dat plastic verpakkingsafval van dezelfde of vergelijkbare soort wordt ingezameld. Er kan veel meer plastic worden ingezameld dan vaak wordt gedacht: plastic flessen en flesjes, shampoo -en wasmiddelflacons, lege tubes van tandpasta, cr?mes en gel, zakken en bakjes van groente, fruit en salade, plastic tassen en boterkuipjes kunnen met een gerust hart in de bak of zak voor plastic afval worden gegooid.

Samengestelde materialen zoals chipszakken en kauwgomstrips mogen niet in de container of zak, net als verpakkingen die chemicali?nresten bevatten, zoals lijm- en verfverpakkingen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant