Pechtold opent Wellantcollege

Actueel 94 keer gelezen

Den Haag/Leidschendam - D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold opende woensdag het nieuwe schoolgebouw van het Wellantcollege VMBO Westvliet aan de Westvlietweg 4 2in Den Haag.

Het gebouw heeft door het gebruik van veel glas en groen een bijzonder karakter. Pechtold: ?De school ademt openheid en duurzaamheid. Niet toevallig ook voor mijn partij twee zeer belangrijke pijlers.?

Vooral de binnentuin met grote palmbomen en een waterpartij met prachtige kooikarpers maken het gebouw zeer bijzonder. Ook zijn er grote praktijklokalen en leercentra, een sportzaal met klimwand, een glazen kas op de eerste verdieping, een theater-podium, muziekstudiootjes en een laboratorium.

Kleinschaligheid

Naast het gebouw spreekt ook de onderwijsmethode van het Wellantcollege Pechtold aan: ?Kleinschaligheid in het onderwijs staat er voorop. Docenten hebben op die manier meer en beter contact met leerlingen, waardoor de kwaliteit van het onderwijs omhoog gaat.?

D66 probeert al lange tijd om de kwaliteit van ons onderwijs te verbeteren. Pechtold: ?Kennis is voor ieder individu de sleutel tot zelfontplooiing en een betere toekomst. Nederland moet daarom meer investeren in onderwijs en kennis.?

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant