Overstap SP-er naar Groenlinks

Actueel 54 keer gelezen

Voorburg - Andries van den Berg, nu nog gemeenteraadslid van de SP is om een aantal redenen tot de conclusie gekomen dat zijn toekomst niet bij de SP ligt, maar bij Groenlinks.

?Dat is voor mij geen makkelijke beslissing geweest, maar van doorslaggevende betekenis is mijn persoonlijke visie op de maatschappij. Al ervaar ik op dit vlak de verschillen tussen beide partijen als marginaal, zeker op lokaal niveau.?

De banden tussen de SP- en de Groenlinks-fractie zijn al steeds nauwer, wat reeds leidde tot het gezamenlijk opstellen van moties en amendementen. Toch bleek een lijstverbinding of andere vorm van samenwerking op teveel praktische bezwaren te stuiten.

?Ondertussen was mijn sympathie voor de landelijke standpunten van GroenLinks aan het toenemen terwijl die voor de SP standpunten afnamen?, aldus Van den Berg.

?Dit werd nog eens versterkt doordat, naar mijn smaak, binnen GroenLinks een meer open debat wordt gevoerd. Ik denk hierbij vooral aan de standpunten aangaande de AOW en Europa. Mijn groeiende voorkeur voor Groenlinks uit politieke overwegingen en het feit dat de SP niet aan de gemeenteraadsverkiezingen meedoet vanwege een tekort aan kandidaten, hebben mij uiteindelijk er toe gebracht de overstap naar Groenlinks te maken en mij tevens beschikbaar te stellen als kandidaat voor het raadslidmaatschap.?

Hartelijk ontvangen

"Ik ben door de afdeling Leidschendam-Voorburg van Groenlinks allerhartelijkst ontvangen en de leden hebben mij een derde plaats op de kandidatenlijst gegund. Ik zal mij dan ook volledig inzetten om de idee?n van Groenlinks, niet als opdracht maar uit overtuiging, binnen het raadswerk voor het voetlicht te brengen.?

Tot de verkiezingen streeft Van den Berg ernaar de raadsperiode als lid van de SP-fractie af te maken. ?Dit niet alleen omdat ik dat beloofd heb aan de kiezers, maar ook aan de SP-fractie waarvan de leden een geweldig team vormen die ik straks node zal gaan missen.?

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant