Informatiebord op Theater Camuz

Actueel 96 keer gelezen

Leidschendam - Notaris Hoevenaars onthulde vrijdag 20 november in het bijzijn van vele belangstellenden het informatiebord op de gevel van het huidige Theater Camuz.

Het informatiebord is een onderdeel van een serie informatieborden die door Vereniging Erfgoed Leidschendam geplaatst worden op markante en historisch belangrijke panden in Leidschendam. De informatieborden bevatten een beknopte geschiedenis van het betrokken pand.

Het gebouw waar Theater Camuz in huist aan de Damlaan 44 is gebouwd in de zogenaamde overgangsarchitectuur met gotische elementen en elementen van de chaletstijl. Het pand werd in 1908 ontworpen door architect G.J.P. Klumper (1868-1951) ten behoeve van de Gereformeerde Kerk Veur-Leidschendam.

Sinds 2004 heeft het voormalig kerkgebouw als Theater Camuz een horecafunctie als theater annex caf?. Het plaatsen van de informatieborden is een initiatief van Erfgoed Leidschendam. Op deze wijze wil de vereniging bijdragen aan het behouden, beschermen en bekender maken van belangrijke erfgoederen in Leidschendam.

De informatieborden op de cultureel historisch belangrijke panden in Leidschendam zijn een gift van oud-notaris R. Muller en notaris Hoevenaars. Deze laatste verrichtte de onthullinghandeling afgelopen vrijdag. Hij gaf aan verheugd te zijn om op deze wijze een bijdrage te mogen leveren aan dit belangrijke project voor Leidschendam en haar historische erfgoederen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant