Veurs Lyceum Sportactieve School

Actueel 151 keer gelezen

Leidschendam - Het Veurs Lyceum ontving maandag 23 november het landelijke certificaat ?Sportactieve School 2009-2010?. De wethouder van onderwijs mevr. Van Baalen onthulde die dag de bijbehorende plaquette in het bijzijn van de leerlingen.

Het Veurs Lyceum is de eerste school voor voortgezet onderwijs in de gemeente Leidschendam-Voorburg die het certificaat ?Sportactieve school? heeft verkregen.

Het certificaat Sportactieve School is in het leven geroepen door de Koninklijke Vereniging voor Leraren Lichamelijke Opvoeding (KVLO) en het NOC*NSF. Het doel is om scholen in Nederland die actief zijn op het gebied van bewegen en sport en die voldoen aan de criteria Sportactieve School, een kwaliteitskeurmerk te geven.

Onder de criteria vallen o.a. een ruim voldoende aantal uren gymnastiek voor alle leerlingen per week, een ruim aanbod aan naschoolse en buitenschoolse sportactiviteiten, aandacht voor een gezonde actieve leefstijl en aandacht voor de maatschappelijke betrokkenheid in het kader van de sport.

Het Veurs Lyceum voldoet in ruime mate aan deze criteria. Zo zijn er onder meer sportklassen waarin de leerlingen 6 uur per week gymnastiek krijgen en kan het vak Lichamelijke Opvoeding op het vmbo als examenvak gekozen worden. Ook is de school lid van het landelijke netwerk Sportaccent Scholen.

Sportdag

In het kader van de maatschappelijke betrokkenheid werd op maandag 23 november door de leerlingen van 3 vmbo, die LO als examenvak gekozen hebben, een sportdag georganiseerd voor alle leerlingen van De Keerkring, een school voor voortgezet speciaal onderwijs uit Zoetermeer.

In de sporthal de Fluit kregen deze leerlingen een afwisselend programma aangeboden met voetbal, floorbal en minigames. Na afloop gingen alle leerlingen met een mooie medaille als winnaars naar huis. Deze sportdag werd mede mogelijk gemaakt door een financi?le bijdrage van de Lions Leidschendam-Veur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant