Drukte bij start vaccinatie

Actueel 79 keer gelezen

Voorburg - De GGD Zuid-Holland West en de Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen (GHOR) organiseerden maandag en dinsdag in Sporthal Essesteijn in Voorburg de vaccinatie tegen de Mexicaanse griep.

Het was flink druk in de sporthal, waar vloerbedekking lag om het geluid van huilende kinderen te dempen. De prikplekken waren afgeschermd met blauwe gordijnen. Een paar duizend mensen werden gevaccineerd. Minister Klink kwam persoonlijk een kijkje nemen.

De telefoonlijnen van de GGD in Haaglanden raakten maandagochtend overbelast door bellers over de Mexicaanse griep. Er hingen meer dan negentig ouders per seconde aan de lijn. De meeste ouders hadden vragen over de vaccinatie-campagne. De GGD raadt iedereen aan om de website www.welzogezond.nl te raadplegen.

Minister Klink besloot eerder deze maand ook baby?s en kinderen van 6 maanden tot en met 4 jaar te laten vaccineren. De andere risicogroepen, zoals mensen met long- en hartaandoeningen, ouderen en zwangere vrouwen, krijgen een oproep via de huisarts en worden daar gevaccineerd.

Baby?s die geboren zijn op of na 23 mei 2009 worden niet inge?nt. Om te voorkomen dat deze baby?s ziek worden, kunnen hun huisgenoten zich laten inenten. Ongeveer 72.000 kinderen en volwassenen uit de negen gemeenten van de regio Haaglanden ontvingen een oproep. Op vertoon hiervan kon men gratis met het openbaar vervoer naar de priklocatie.

In de week van 14 december is de tweede vaccinatieronde.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant