College subsidieert externe WSW-ers

Actueel 47 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Met ingang van 1 januari 2008 is de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) gewijzigd. Sinds die datum ontvangt de gemeente de subsidie die het Rijk vaststelt voor werknemers in de sociale werkvoorziening die wonen in Leidschendam-Voorburg.

Veel van deze werknemers werken bij de gemeenschappelijke Dienst Sociale Werkvoorziening en omstreken (DSW) voor de gemeenten Rijswijk, Zoetermeer en Leidschendam-Voorburg. De gemeente betaalt de rijkssubsidie voor deze werknemers door aan de DSW.

Er is echter ook nog een aantal WSW-werknemers dat weliswaar in onze gemeente woont, maar bij een sociale werkplaats werkt van een andere gemeente, zoals Den Haag of Delft. De gemeente is ook verantwoordelijk voor de doorbetaling van de rijkssubsidie voor deze ?extern geplaatste? werknemers.

Burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg hebben besloten de doorbetaling van deze rijkssubsidie vast te leggen in een jaarlijkse subsidiebeschikking. Het werkvoorzieningschap ontvangt eerst een voorlopige beschikking. Aan het eind van het jaar vindt afrekening plaats in de vorm van een definitieve beschikking.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant