Eenderde wagens gemeente op aardgas

Actueel 57 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Het wagenpark van de gemeente wordt steeds milieuvriendelijker. Met de oplevering van het 23e aardgasvoertuig rijdt eenderde deel van het gemeentelijk wagenpark op deze schone brandstof.

Milieuwethouder Eppe Beimers kreeg woensdag 18 november de sleutels van deze laatste aanwinst uit handen van Gorrit-Jan Blonk, algemeen directeur van autodealer Wittebrug. Vervolgens vond de presentatie plaats van de complete gemeentelijke ?aardgasvloot? op het President Kennedyplein in Leidschendam.

Milieuvriendelijk

De gemeente beheert 69 bedrijfsvoertuigen die in gebruik zijn bij diverse afdelingen. Met de levering van de laatste aardgasauto van dit jaar rijdt eenderde van de gemeentelijke bedrijfswagens op aardgas. Aardgas is momenteel de schoonste brandstof voor voertuigen; hiermee wordt de grootste reductie van de uitstoot van schadelijke uitlaatgassen bereikt. Daarnaast zijn vier bestelauto?s, ??n vrachtwagen en drie veegmachines uitgerust met een roetfilter.

Komende jaren vervangt de gemeente nog meer (diesel)voertuigen door aardgaswagens. In 2013 rijden 57 gemeentelijke bedrijfswagens op aardgas.

De gemeente wil met schonere bedrijfsvoertuigen bijdragen aan een betere lokale luchtkwaliteit en een voorbeeldfunctie vervullen voor organisaties en bedrijven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant