Meer Molenlopers dan verwacht

Sport 193 keer gelezen

Voorburg - Op de eerste dag van de zomer deden maar liefst 800 lopers mee aan de 18e Molenloop van Atletiek Vereniging Sparta in Voorburg. Het weer was perfect en het parcours voor de 10 kilometer leek wel door de VVV bedacht: door de pittoreske Herenstraat, lommerrijke lanen en uiteraard langs Molen de Vlieger. Ook voor de andere afstanden was een verrassend parcours uitgelegd vanaf de nieuwe atletiekbaan aan de Groene Zoom, in sportpark Westvliet.

De Molenloop is een evenement voor jong en oud. Er was een 1.000 meter Kidsrun voor kinderen t/m groep 4 en een 2.5 kilometer Scholenloop voor scholen en jeugd t/m groep 8. Lopers vanaf 12 jaar namen deel aan de 5 en 10 kilometer loop. Het startschot voor de jeugdlopen werd gegeven door Ewout Genemans, bekend als presentator van Willem Wever en acteur in de jeugdserie Zoop.

Er was een enorme opkomst jonge lopers: ruim 200 bij de Kidsrun en ook ongeveer 200 bij de 2.5 km. Winnaars van de Kidsrun werden Sietse de Boer, Youri Heintz, Karim Haj Mohamad, Nanah Fung Loy, Noortje Maas en Sem Boersma.

De Scholenloop van 2.5 kilometer kende individuele winnaars en prijzen voor de beste scholen. Dit jaar won de Essesteijnschool voor het eerst. Tweede werd Montessorischool Nieuw Vreugd en Rust en derde De Lusthofschool. Er deden zeven scholen mee. Individuele winnaars werden Koen Bijen, Friso Raad en Sven van Noppen bij de jongens en bij de meiden Tamika Bonevacia, Asheley Melchers en Sanne Wieffering.

Parcours veelzijdig en uitdagend

Wethouder Gregor Rensen loste het startschot te voor de 5 en 10 km. Het parcours van de 10 km. was zeer veelzijdig en uitdagend. Aan de 5 km. deden 90 lopers mee. Als winnaar bij de heren kwam Roché Silvius na 17.11 min over de finish, daarnaThomas Gizembe (17.20) en als derde Edy Roodakker (18.08).

Bij de dames werd Esther van Egmond eerste met een mooie tijd van 20.26. Tweede werd de tiener Rinke Beekman (22.10) en daarna Leonie Schrijver (22.48).

Winnaar van de 10 km. bij de heren werd de in Nederland wonende Zweed Torbjörn Jansson met een tijd van 35.26. Dit was zijn beste wedstrijd in dit seizoen. Jansson lag al vrij lang op kop en kwam ook als eerste aan bij de verfrissingpost halverwege het parcours. Hij werd gevolgd door Joeri Borgstein met 36.32 op de tweede plaats en derde werd Johan Verburg met 36.36.

Er werd dit jaar geen record op de 10 km voor de Molenloop neergezet. Dat staat op 32.57 min. Bij de dames werd de van oorsprong Schotse Judy Leslie eerste met een tijd van 43.36. Tweede dame op de 10 km. werd Nicole Kulker met 44.57 en derde Susanne de Haan met 44.59.

Te weinig medailles

Er was een opvallend groot aantal deelnemers voor de 10 km: 312. Er zijn rond de 750 medailles uitgereikt. De organisatie kwam er zelfs een aantal te kort en zorgt ervoor dat degenen die er nog geen gekregen hebben er alsnog een krijgen. De 18e Molenloop liep verder vlekkeloos, dankzij de vrijwilligers, EHBO en sponsors.

Sparta kan terugkijken op een succesvol evenement op de nieuwe accommodatie en zal volgend jaar zeker weer een Molenloop organiseren.

Klik hier voor meer foto's

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant