Finales zaalvoetbaltoernooi Gymnova

Sport 190 keer gelezen

Leidschendam - Het 32e Gymnovatoernooi, het traditionele zaalvoetbaltoernooi van Leidschendam-Voorburg en Stompwijk voor bedrijven-, club- en gelegenheidsteams, in sportcentrum De Fluit in Leidschendam beleeft vrijdag haar finaleavond.

Van de 26 herenteams zijn nog 8 teams over. De deelnemende teams aan de finaleavond zijn in ieder geval de winnaars in de eindstand in de 4 poules van de herenteams, zo bleek uit de kwartfinaleavond afgelopen maandag. In de eerste divisie zijn dat Sanders Meubelstad en Van Lochem Totaalonderhoud. In de eredivisie zijn dat Partuzo en Bouwbedrijf Schouten.

Vrijdagavond staan tussen 19:00 en 21:00 eerst de halve finales van het ZVV Gymnova Zaalvoetbaltoernooi geprogrammeerd. In de 1e Divisie wordt om 19:00 uur gestart met Jessica-Sanders Meubelstad, wat een SEV-Tonegido onderonsje zal worden. De Jessica-spelers Henk Hulswit, Frank Tetteroo, Ruud Bruggeman, René van der Lubbe, Fred en Erwin Zonneveld zijn voormalige spelers van het eerste elftal van SEV. Erwin (18; zoon van Fred) speelt daar sinds dit seizoen pas in.

Sanders Meubelstad is het eerste zaalvoetbalteam van Tonegido met acteur Bas Muys (GTST, Pauwen & Reigers) binnen de gelederen. In de Eredivisie staat om 19:30 uur de eerste halve finale tussen de kampioen van vorig jaar Metselbedrijf van Benten en Partuzo op het programma. Partuzo bestaat uit jonge (ex-)RKAVV spelers als Rob van Min, Nicky Piekhaar, Mitchell Beijersbergen (Noordwijk) en Pascal Wildenberg.

Metselbedrijf Van Benten uit Stompwijk drijft als vanouds op Hans van Benten en de gebroeders Hans & Herman van Marwijk. Het trio heeft veel topzaalvoetbalervaring. Het wordt dus een echte Stompwijk’92-RKAVV ontmoeting.

De tweede halve finale in de 1e Divisie staat om 20:00 uur op het programma. Die gaat tussen het zaalvoetbalcompetitieteam SEV 7 en Van Lochem Totaalonderhoud, een SEV-Wilhelmus ontmoeting. Bij Van Lochem maken Micha van Berkel, keeper Eric Becht en Jacco van de Kasteele (allen oud eerste elftalspelers van Wilhelmus) deel uit van de spelersgroep.

De laatste halve finale in de Eredivisie om 20:30 uur gaat tussen Werk & Vakmanschap en Bouwbedrijf Schouten. Het wordt een RKAVV onderonsje. Bij Bouwbedrijf Schouten spelen onder anderen Mark de Leede, Patrick van Pruijssen, Robin van der Errelen (HBS) en Matthijs Seilberger (Vitesse Delft). Het team is één van de favorieten op de titel.

Werk & Vakmanschap, tevens hoofdsponsor RKAVV, bestaat voornamelijk uit RKAVV A1 spelers als Randy de Wit, Coen van Santen en André Thiebou, die de laatste weken van de afgelopen voetbalcompetitie op het veld speelminuten in het eerste elftal kregen.

De finalewedstijden zullen in Sporhal De Fluit (zaal De Tas) gespeeld worden. De finales en de wedstrijden om de 3e en 4e plaats worden vanaf 21.00 uur in zaal De Bocht gespeeld, waarna om 23:15 de prijsuitreiking zal volgen in Sportcafe - Restaurant De Fluit. De toegang tot de finaleavond is gratis.

Dames

Op vrijdagavond 12 juni vonden de damesfinales plaats. De dames van Gymnova legden beslag op de 3e plaats door te winnen van de dames van Mazzelstars 2, die dus als vierde eindigden. De eindstrijd om het kampioenschap ging tussen de dames van SVLY en Mazzelstars 1. De dames van SVLY wisten in een zinderende finale de dames van Mazzelstars te verslaan door een mooi doelpunt van Rachel Nahum.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant