Dubbelslag Van der Mespel op kortebaan

Sport 71 keer gelezen

Leidschendam - Het kortebaanseizoen is enkele weken geleden van start gegaan. Er zijn al 6 draverijen geweest. Plaatsgenoot Wim van der Mespel heeft daarbij van zich doen spreken. Met een 1e, 2e en 3e plaats op zak tijdens de eerste 5 koersen, verscheen hij afgelopen vrijdag met 2 paarden in Helmond aan de start.

Nota bene op zijn verjaardag – hij is 24 geworden – behaalde Wim het hoogst haalbare resultaat. Zijn beide paarden stonden aan het einde van de dag in de finale. Een prestatie van formaat.

Door Ruud de Groot

Ook nu was de prestatie van Wim van der Mespel opmerkelijk. Vorig jaar nog werd hij uit het niets Nederlands kampioen met een debuterend paard op de kortebaan. In Helmond vestigde hij andermaal de aandacht op zich. Ook de 4-jarige merrie Yours or Mine kwam voor het eerst aan de start in een veld van 26 paarden.

Met de 8-jarige ruin Tarzan Weber had Wim nog een 2e ijzer in het vuur. In de loop van de avond werd de ene na de andere kanshebber ogenschijnlijk eenvoudig door pikeur Van der Mespel naar huis gereden. Logisch gevolg was, dat aan het eind van de dag zijn beide paarden het tegen elkaar op mochten nemen in de finale.

Wim koos ervoor zelf achter Yours or Mine te blijven zitten, terwijl collega John Dekker de teugels van Tarzan Weber ter hand nam. Als slagroom op de (verjaardags)taart ging Wim ook in de finale als winnaar over de finish.

Stompwijk

Een uitzonderlijke prestatie van Wim van der Mespel, die hem zeker vertrouwen zal geven voor de kortebaandraverij van Stompwijk op maandag 20 juli. Het is de 100e keer dat het evenement plaatsvindt. Dat is dan ook de reden, dat dit jaar het Nederlands kampioenschap aan Stompwijk is toegewezen.

Het zou natuurlijk leuk zijn voor Van der Mespel, wanneer hij het huzarenstuk van 2008 op eigen bodem nog eens kan overdoen. De komende weken zullen we in deze krant alvast vooruitblikken op het Stompwijkse festijn.

Dat doen we met de jonge Leidschendamse pikeur, die na de dubbelslag in Helmond fier aan de leiding gaat in het pikeurklassement. Ook komt de organiserende Harddraverijvereniging Nooitgedacht aan het woord.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant