Basisschool Essesteijn viert verjaardag

Actueel 75 keer gelezen

Voorburg - Zenuwachtig staan de kinderen van basisschool Essesteijn te wachten tot ze aan de beurt zijn. Nog even en dan mogen ze hun act opvoeren in de grote circustent op het schoolplein. Ouders en grootouders zitten vol ongeduld te wachten. De muziek zwelt aan... Circus Etoile is begonnen.

Door Ingrid Rompa

De school bestaat 15 jaar en dat moet gevierd worden. Daarom werd vorige week woensdag een echte circustent opgezet, waarin afgelopen vrijdag drie voorstellingen werden gegeven. Donderdag was het oefenen geblazen voor de leerlingen. Onder begeleiding van een aantal echte circusartiesten werden de diverse acts ingestudeerd.

Om 10.45 uur begon de eerste voorstelling. De zon scheen en de stemming zat er meteen al lekker in. In de gesloten circustent zou plaats zijn voor ca. 200 bezoekers. Dankzij het mooie weer konden de zijkanten er worden afgehaald, zodat alle bezoekers goed zicht hadden op de piste.

Trots

De voorstelling werd geopend door een aantal gevaarlijk uitziende gorilla’s, gevolgd door schattige ballerina’s, grappige clowns en heel veel andere kleine circusartiesten. De ouders en grootouders straalden vol trots wanneer hun kind de piste betrad. Er werd volop gefilmd en gefotografeerd. Alles moest worden vastgelegd.

In de tweede en derde voorstelling was het de beurt aan de grotere kinderen. Eerst vertoonden de echte circusartiesten hun kunsten. Er werd druk gejongleerd en er werden acrobatische toeren uitgehaald. Ook deze jongens hadden er duidelijk zin in. Na dit spectaculaire optreden waren de kinderen weer aan de beurt. De voorstelling werd aan elkaar gepraat door een echte clown, die het publiek onder meer instructies gaf over het applaus. Dat kon veel harder, liet hij regelmatig weten.

De leerlingen traden groep voor groep op, aangemoedigd door hun juf of meester. Sommige van hen waren zelf ook helemaal geschminkt en verkleed als clown. De kinderen voerden geconcentreerd hun acts op. Er werd onder meer gegoocheld, ze lieten borden draaien, er werd gejongleerd en bellen geblazen.

Dieren

Er waren ook acts met dieren. Kinderen in leeuwenpakken sprongen door hoepels en er was een slangenbezweerder. Maar er waren ook levende dieren, zoals een kat die over een kip heen sprong, konijnen die tevoorschijn werden getoverd en een pony die wat angstig rondjes liep in de circustent.

De voorstelling werd afgesloten met een ‘grand finale’, een daverend applaus en een luid ‘lang zal ze leven’ voor de jarige school. De kinderen, de leerkrachten en het publiek hadden zichtbaar genoten. Het was een mooie dag. Op naar het 25-jarig bestaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant